Huvudbild för Vitalis 2020

Är framtidens vårdpersonal robotar med AI? Har passerat

Onsdag 26 augusti 2020 13:30 - 14:00 Kommun - införande

Föreläsare: Johan Lenander, Marianne Bansell

Hur lever vi om 20 år, om 50 år? Vad säger framtidsforskningen om hur vi människor kommer förändras? För det är faktiskt inte bara tekniken som utvecklas. I samhällen kan man se hur människorna ändras över tid både vad gäller individuella mål och hur gruppen samverkar och interagerar. Samhällstrender forskas det på, och i den här föreläsningen kopplar vi den forskningen till framtidens behov inom vård och omsorg. Hur möter vi tillsammans nya mänskliga behov? Vi tittar också på framtidens teknik. Ingen vet såklart med säkerhet vilka stora uppfinningar som väntar bortom horisonten, men vi vet inom vilka områden det forskas idag. Några spännande tekniker vi kan se framåt går vi igenom, såsom artificiell intelligens, virtuell verklighet och bioteknik. Var finns möjligheterna? Och kanske ännu viktigare, finns det risker och var hittar vi utmaningarna? Tillsammans måste vi, företag och kommuner och regioner, hitta rätt sätt att erbjuda bra, säker och trygg digitaliserad omsorg och vård för alla individer i framtida generationer.

Språk

Svenska

Ämne

Framtidens omsorg och vård

Föreläsningssyfte

Inspiration

Nivå

Introduktion

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare, Politiker, Verksamhetsutveckling, Upphandlare/inköp/ekonomi/HR, Omsorgspersonal, Vårdpersonal, Patientorganisationer/Brukarorganisationer

Nyckelord

Välfärdsutveckling, Kommun, Innovativ/forskning, Etik

Seminarietyp

Inspelad föreläsning

Föreläsare

Johan Lenander FöreläsareUtställare

Tunstall Nordic AB

Johan Lenander arbetar som Vice VD på Tunstall. Han arbetar med att förstå marknaden, både i nutid och förstå framtidstrender, och med det kunna föra samman företag med kommuner och regioner i ömsesidigt givande möten. Johan är en uppskattad föredragshållare och har tidigare talat på Vitalis, MVTe, It-arenan i Malmö, och Almedalen för att nämna några.

Marianne Bansell FöreläsareUtställare

Tunstall Nordic AB

Marianne Bansell arbetar på forsknings- och utvecklingsavdelningen på Tunstall. Med avstamp i interaktionsdesign och pedagogik är hennes jobb att med användarna i fokus förstå framtidens teknikbehov och möjligheter inom vård och omsorg. Marianne har lång erfarenhet av att hålla föredrag i både större och mindre sammanhang, såsom Vitalis och Äldreomsorgsmässor samt i radio och för olika företag/grupper.