Huvudbild för Vitalis 2020
Profilbild för Hur använder jag webbutbildning om e-hälsa i min organisation

Hur använder jag webbutbildning om e-hälsa i min organisation Har passerat

Onsdag 26 augusti 2020 09:00 - 09:30 Kommun - införande

Föreläsare: Evamaria Nerell

Nu kommer den uppdaterade webbutbildningen om "E-hälsa och välfärdsteknik i socialtjänsten" från Socialstyrelsen, E-hälsomyndigheten, Myndigheten för delaktighet, SKR, Famna och Vårdföretagarna. Den första kom år 2016 och nu kommer en uppdaterad med samma grundinnehåll men med så mycket mer och med en annan teknik. Dessutom ger Socialstyrelsens nya lärplattform nya möjligheter att jobba med utbildning. Så hur ska jag jobba med detta i min organisation? Vem har nytta av den och kan den ge oss alla en gemensam grund inför verksamhetsutvecklig och innovation? Vid implementering av e-hälsa och innovation och verksamhetsutveckling med digitalisering är samma grundkunskap en förutsättning. Genom att de nationella organisationerna har tagit fram just en webbaserad grundutbildning som inte har en avgift, har alla organisationer och professioner en möjlighet att förstå och dela grundkunskapen. Men för att nå dit kan du behöva lite tips och trix!

Språk

Svenska

Ämne

Förändringsledning

Föreläsningssyfte

Verktyg för implementering

Nivå

Fördjupning

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare, Politiker, Verksamhetsutveckling

Nyckelord

Utbildning (utbildningsbevis), Välfärdsutveckling, Personcentrering, samverkan över organisationsgränser, Styrning, Kommun, Information/myndighet, Användbarhet

Seminarietyp

Inspelad föreläsning

Föreläsare

Profilbild för Evamaria Nerell

Evamaria Nerell Föreläsare

Strateg
Socialstyrelsen

Nerell arbetar med implementering och utbildning av e-hälsa, välfärdsteknik och digitalisering inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Arbetar även som utredare och det senaste var en kartläggning om AI i svensk sjukvård 2019.