Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna i Uppsala
Profilbild för INSTÄLLT - Attacked at home – at the frontline of the fight for human rights

INSTÄLLT - Attacked at home – at the frontline of the fight for human rights Har passerat

Tisdag 20 april 2021 14:00 - 15:00 5

Utställare: Civil Rights Defenders

Föreläsare: Erik Jennische, Marcin de Kaminski

Den svenska regeringen vill med sitt politikpaket "Drive for Democracy" vara en "leading global force that stands up for the advancement of democracy". Det är ett omfattande och viktigt åtagande som kräver ny och genomtänkt politik på många områden, inom allt från hur den svenska regeringen förhandlar med regeringar i odemokratiska länder till hur biståndsinsatser genomförs i städer och stadsdelar. 

Alldeles oavsett politisk nivå spelar människorättsförsvarare en central roll för att politiken ska lyckas. Det är de som sammanställer data om vilka kränkningar som sker och var, vilka som är ansvariga för kräningarna och som har förslag på vad som borde göras. Det är också de som försvarar utsatta individers och lokalsamhällens rättigheter i juridiska processer och i relationer till lokalpolitiker.

För att Drive for Democracy ska bli en framgång behövs en utarbetad och genomtänkt politik som syftar till att stärka människorättsförsvarares inflytande, som garanterar att deras analyser och kunskaper tas tillvara när regeringar utarbetar sin politik och när internationella biståndsinsatser ska utformas och genomföras.

Till seminariet kommer Civil Rights Defenders att bjuda in ledande experter och människorättsförsvarare för att diskutera hur politiken och aktiviteterna inom Drive for Democracy kan utvecklas så att människorättsförsvarares inflytande blir så stort som möjligt.

Arrangör(er)

Civil Rights Defenders

Form

Seminarium

Prioriterade målgrupper (max 3)

Civilsamhälle
Tjänstepersoner vid statliga myndigheter/departement
Media

Språk

Engelska

Föreläsare

Erik Jennische Föreläsare

Avdelningschef för Latinamerika, på Civil Rights Defenders.

Marcin de Kaminski Föreläsare

Avdelningschef för Human Rights Defenders at Risk, på Civil Rights Defenders.