Banner
100

Visa civilkurage - lär dig agera Har passerat

Torsdag 14 november 2019 16:00 - 16:30 Globala scenen

Workshop leader: Sandra Eriksson

De mänskliga rättigheterna slår fast att alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De fokuserar främst på individers rättigheter och staters ansvar. För att stater ska ta sitt ansvar krävs ofta modiga människor som försvarar de mänskliga rättigheterna. För att skydda och främja mänskliga rättigheter är det enormt viktigt att det finns medvetenhet och beredskap att agera hos människor i ett samhälle. 

 

Civilkurage tar sin början i den enskilda människans mod och övertygelse och handlar om att våga se sin egen roll i att bygga ett samhälle som står emot hat och likgiltighet. Det går att träna sitt civilkurage och sin beredskap att ingripa, för att göra skillnad i vardagen. 

 

Kristna Fredsrörelsen har tagit fram en utbildning som rustar deltagarna med nya perspektiv och ger en stärkt förmåga att ingripa och föra samtal med andra angående civilkurage. Utbildningen innehåller såväl teoretiska resonemang som praktiska övningar.

 

Miniseminariet är ett smakprov från utbildningen och ger praktiska och effektiva verktyg för att kunna ingripa mot orättvisor och kränkningar i vardagen; som sexism, rasism, religionshat eller homofobi. 

Arrangör(er)

Kristna Fredsrörelsen och Studieförbundet Bilda

Taggar

Delaktighet, Fredsbyggande, Metoder och verktyg, Normer, Social hälsa

Form

Miniseminarium

Prioriterade målgrupper

Lärare och pedagoger, Civilsamhälle, Intresserad allmänhet

Språk

Svenska

Teckenspråkstolkning

Nej/No

Föreläsare

Sandra Eriksson Workshop leader

Kristna Fredsrörelsen