Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna 2019

29. Lättillgänglig socialtjänst - rättighet eller lagbrott? Har passerat

Torsdag 14 november 2019 15:00 - 16:00 Operetten

Föreläsare: Elisabeth Ulvenäs, Ingalill Thor
Moderator: Sofia Åström-Lindholm
Paneldeltagare: Ann-Sofie Anlén

  • Att ta hänsyn till individens rätt till medbestämmande, delaktighet och människors förmåga att ta ansvar för sin livssituation är centrala delar i kommunens uppdrag. Vi delar erfarenheter kring Linköpingsmodellen – en modell för att erhålla socialtjänstens insatser utan myndighetsutövning, dvs utan utredning, bedömning och beslut. Elisabeth Ulvenäs och Ingalill Thor delar sina erfarenheter om det utvecklingsarbete som ligger bakom Linköpingsmodellen. Du får lyssna till arbetet med att driva förändring och utveckling när lagstiftningen begränsar en kommuns arbete och ambition att tillgodose individens behov och dennes mänskliga rättigheter. Den pågående översynen av socialtjänstlagen är viktig för att kunna bidra till en utveckling där kommunerna ges möjlighet att stärka arbetet med grundläggande mänskliga rättigheter, främja sociala framsteg, bättre levnadsvillkor och social trygghet.
Arrangör(er)

Linköping kommun

Taggar

Demokrati
Delaktighet
Omsorg
Tillgänglighet
Trygghet

Form

Seminarium

Prioriterade målgrupper

Studenter vid högskola/universitet
Tjänstepersoner vid kommun
Förtroendevalda

Språk

Svenska

Teckenspråkstolkning

Ja/Yes

Föreläsare

Elisabeth Ulvenäs Föreläsare

Elisabeth är utbildad inom socialt arbete med långvarig erfarenhet av att arbeta med strategisk verksamhetsutveckling av Linköpings socialtjänst. Numera är hon pensionär, men med ett fortsatt brinnande engagemang för sociala frågor.

Ingalill Thor Föreläsare

Ingalill är utbildad inom socialt arbete med långvarig erfarenhet av att arbeta med strategisk verksamhetsutveckling av Linköpings socialtjänst. Numera är hon pensionär, men med ett fortsatt brinnande engagemang för sociala frågor.

Sofia Åström-Lindholm Moderator

Ann-Sofie Anlén Paneldeltagare

Eleonoragruppen