Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna 2018

Extrainsatt program: Margot Wallström om tiden i FN:s säkerhetsråd Har passerat

Torsdag 15 november 2018 12:15 - 12:45 T2

Föreläsare: Margot Wallström
Moderator: Lisa Hultman

Sveriges utrikesminister, Margot Wallström, gästar årets Mänskliga Rättighetsdagar för att prata om Sveriges två år i FN:s säkerhetsråd samt de utmaningar och framgångar som den svenska representationen mött under mandatperioden. Utrikesministern kommer även att göra en omvärldsanalys och en redogörelse för hur regeringen arbetar med mänskliga rättigheter. 


Sverige har sedan januari 2017 varit icke-permanent medlem i FN:s säkerhetsråd och har under den perioden också haft ordförandeskapet för rådet vid två tillfällen. Under sitt ordförandeskap har Sverige tagit ansvar för rådets dagordning och bidragit till att säkerhetsrådet kunnat uppfylla sin huvuduppgift – att upprätthålla internationell fred och säkerhet.
 
Margot Wallström har, i egenskap av utrikesminister, lett Sveriges arbete i säkerhetsrådet och kommer under Mänskliga Rättighetsdagarna att prata om de utmaningar och framgångar som den svenska representationen har mött under mandatperioden.

Arrangör(er)

Mänskliga Rättighetsdagarna

Taggar

Krig- och konfliktzoner
Internationell rättvisa

Form

Seminarium

Prioriterade målgrupper

Intresserad allmänhet

Språk

Svenska

Teckenspråkstolkning

Ja/Yes

Föreläsare

Margot Wallström Föreläsare

Utrikesminister

Lisa Hultman Moderator

Universitetslektor i freds- och konfliktforskning vid Institutionen för freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet