Banner
100

Innovation i klassrummet: När pedagogiken möter tekniken. Om hur undervisning och lärande kan se ut i en digitaliserad skola Har passerat

Tisdag 30 oktober 2018 15:00 - 15:45 Södra scenen

Föreläsare: Malin Söderberg, Petra Dahllöf

Spår: I lärarrummet, I klassrummet

Att undervisa digitala elever  

Om att våga släppa kontrollen och låta eleverna digitalisera tillsammans med dig. Hur ser dagens elever på digitalisering? Hur vill de att en skola för framtiden ska se ut? Hur får vi en skola där pedagogik möter teknik och där våra digitala elever får möjlighet att utvecklas? I presentationen beskrivs digitaliserad undervisning på Strömslundsskolan i Trollhättan och hur elevernas digitala kunskaper används i undervisningen i samarbete med deras lärare.

Föreläsare: Petra Dahllöf, förstelärare Strömslundsskolan i Trollhättan och klasslärare i åk 4-6 med ämnesansvar i matematik, svenska och SO.


Visualisera undervisningen med Pinterest

Många använder det sociala mediet Pinterest i privatlivet, till exempel för att samla träningstips, idéer till trädgården eller vackra citat. Malin Söderberg, språklärare och förstelärare i Umeå använder Pinterest både privat och i sitt arbete som språklärare. Hon hittar inspiration till sin undervisning, samlar och strukturerar länkar och skapar uppgifter till eleverna. Pinterest erbjuder en perfekt möjlighet att visualisera undervisningen. 

Många elever tycker att det är svårt att tillgodogöra sig texter och instruktioner. Med bildstöd blir det avsevärt lättare (och roligare) att hänga med. Malin kommer att berätta hur hon använder Pinterest i undervisningen i spanska.

Föreläsare: Malin Söderberg, språklärare och förstelärare i åk 7-9 på Linneaskolan i Umeå.

Seminarietyp

Öppen programpunkt

Programform

Föreläsning

Föreläsare

Malin Söderberg Föreläsare

Föreningen DIU

Malin Söderberg är språklärare och förstelärare i åk 7-9 på Linneaskolan i Umeå.

100

Petra Dahllöf Föreläsare

Förstelärare
Trollhättans stad

Petra Dahllöf är förstelärare Strömslundsskolan i Trollhättan och klasslärare i åk 4-6 med ämnesansvar i matematik, svenska och SO.