Banner
100

#UNsigned - om musik, jämställdhet och andra samhällsfrågor Har passerat

Måndag 29 oktober 2018 14:30 - 15:00 Norra scenen

Föreläsare: Louise Stångberg, Malin Persson

Spår: I lärarrummet, I klassrummet

Ibland behövs det nya och andra sätt för unga att ta till sig och sätta sig in i viktiga frågor. Kom och inspireras av Svenska FN-förbundets förslag på lektionsupplägg för att involvera musik som metod för att lära mer om samhällsfrågor. Med utgångspunkt i musiktävlingen #UNsigned* redogör Svenska FN-förbundets projektledare för lärdomarna av att kombinera musik och samhällsfrågor. Louise CS, vinnaren av #UNsigned, är 19 år och har skrivit en låt om jämställdhet. Hör henne berätta vad hon tyckte om att uppgiften, sin låt och uppträda med det vinnande bidraget.

Under våren och sommaren 2018 arrangerades musiktävlingen UNsigned av Svenska FN-förbundet. Målet med tävlingen var att hitta ett nytt sätt att engagera unga i mål 5 om jämställdhet från Globala målen.

Seminarietyp

Öppen programpunkt

Programform

Samtal

Skolform/målgrupp
49 Grundskola 4-9
Gy Gymnasium
Ämne

Musik, Samhällskunskap

Föreläsare

100

Louise Stångberg Föreläsare

Louise CS är årets vinnare av musiktävlingen UNsigned. Temat på musiktävlingen i år var jämställdhet och Louise CS är nu aktuell med sin låt om sexuella övergrepp, ”Playing with my heart (ladies last)”, som är ute på Spotify.

100

Malin Persson Föreläsare

Malin Persson arbetar som projektledare på Svenska FN-förbundet och ansvarar för musiktävlingen #UNsigned. Malin och de andra i utvecklingsteamet på FN-förbundet söker alltid nya sätt att engagera unga i olika samhällsfrågor relaterade till de globala målen för hållbar utveckling.