Tala inför folk - så bemästrar du din scenskräck Har passerat

Torsdag 15 november 2018 12:45 - 13:45 F4

Föreläsare: Jan Marcusson, Stefan Sauk

När vi människor exponeras för varandra prövas våra grundläggande egenskaper. Det är en av flera förklaringar till att vi ibland upplever mötet med en större grupp människor som en övermäktig utmaning. En presentation inför en liten arbetsgrupp på jobbet, tacktalet vid middagen eller talet till bröllopsparet kan upplevas minst lika ångestfylld som att stå på en scen och uppträda inför en större publik. ”Scenen” varierar för oss alla.

Skådespelaren Stefan Sauk och professorn/överläkaren Jan Marcusson ger en djupare insikt om oss själva då vi exponeras på en ”scen” och ger tips och råd om hur vi bäst ska hantera sådana utmaningar.

OBS! Ny sal

Programblock

Yrke och klinik

Målgrupp

Hela teamet

Ämnesområde(n)

Arbetsmiljö

Odontologiska poäng

0

Icke odontologiska poäng

1

Jan Marcusson Föreläsare

Professor

Professor Jan Marcusson undervisar vid Linköpings universitet om hjärnans intellektuella och emotionella funktioner och om vad som händer i mötet mellan människor. Utöver sitt arbete som överläkare vid minnesmottagningen vid Universitetssjukhuset i Linköping arbetar Jan med psykoterapeutisk behandling vid sin mottagning i Stockholm. En vanligt förekommande problemställning vid dessa möten är olika former av scenskräck. Med hans mångåriga handledning av studenter och doktorander inför deras scenpresentationer har Jan ett brett erfarenhets- och kunskapsregister när det gäller kommunikation och scenframträdande, och vad som krävs för att bli trygg i det. Jan är även en ofta anlitad föreläsare.

Stefan Sauk Föreläsare

Stefan Sauk är skådespelare och föreläser även i ämnet kommunikation. Genom sina erfarenheter och personliga tips lär han ut hur vi ska hantera oss själva och vår omgivning. Stefan läser in ljudböcker och medverkar i långfilmer, musikaler och teaterföreställningar. Den senaste föreställningen är egenproducerade ”SAUK-Fortfarande skeptisk” som är en fortsättning på tokhyllade och kultförklarade Tillfälligt avbrott i satirprogrammet Lorry. Lorry blev en del av Stefans stora genombrott i början av 90-talet.