Banner
100

Välkommen till verkligheten - din guide in i skolans värld Har passerat

Tisdag 30 oktober 2018 09:45 - 10:35 C7

Föreläsare: Caroline Hanneberg, Sophie Hedberg

Spår: I lärarrummet, I klassrummet

Vad hade du önskat vara mer förberedd på efter att ha gått ut lärarutbildningen? Den frågan var fröet till att vi ville skriva en bok till nyutexaminerade lärare som kommer ut till skolans värld med bra teoretiska kunskaper men kanske mindre praktiska. I den här föreläsningen kommer du att få smakprov på vad vi med facit i hand gärna hade velat veta när vi började som lärare. Vi tar upp alltifrån hur du håller ett föräldramöte och är en bra ledare i klassrummet till hur du löser en konflikt mellan elever eller handskas med en arg förälder. Vi delar med oss av anekdoter, misstag och mer lyckade saker som vi själva gjort. Välkommen, vi ser fram emot att träffa dig!

Seminarietyp

Salsföreläsning

Programform

Föreläsning

Skolform/målgrupp
F3 Grundskola F-3
49 Grundskola 4-9
Stud Lärar- och SYV-student

Föreläsare

100

Caroline Hanneberg Föreläsare

Lärare
Observatorielundensskola

Caroline Hanneberg har varit verksam som lärare, med fokus på mellanstadiet, sedan år 2005. När hon inte arbetar i skolan så arbetar hon tillsammans med Sophie Hedberg och bokförlaget Sanoma Utbildning med vad som kommer att bli en handbok för nya lärare i syfte att stärka och hjälpa dem. Boken kommer att släppas i början av 2019. Under hösten 2017 startade Caroline och Sophie även en podcast som heter Skolpodden med Carro och Sophie och är tänkt att, på ett ledigt och humoristiskt sätt, ta upp skolrelaterade frågor.

100

Sophie Hedberg Föreläsare

Lärare
Observatorielunden

Sophie Hedberg har varit verksam som lärare, med fokus på lågstadiet sedan år 2005. När hon inte arbetar i skolan så arbetar hon tillsammans med Caroline Hanneberg och bokförlaget Sanoma Utbildning med vad som kommer att bli en handbok för nya lärare i syfte att stärka och hjälpa dem. Boken kommer att släppas i början av 2019. Under hösten 2017 startade Sophie och Caroline även en podcast som heter Skolpodden med Carro och Sophie och är tänkt att, på ett ledigt och humoristiskt sätt, ta upp skolrelaterade frågor.