Banner
100

Om inte jag, VEM? Om inte nu, NÄR? Demokrati, mänskliga rättigheter och civilkurage Har passerat

Måndag 29 oktober 2018 11:00 - 11:40 Östra scenen

Föreläsare: Charlotta Granath, Sarah Scheller

Spår: I ledningsrummet, I lärarrummet, I klassrummet

Vem ska stå upp för mänskliga rättigheter? Vad är civilkurage och varför behövs det i skolan? Vad är skolans demokratiuppdrag - och ännu viktigare - hur genomförs uppdraget praktiskt i verksamheten och i olika ämnen? Under föreläsningen får du som pedagog handfasta och hållbara tips och exempel som du kan använda i din undervisning redan nästa dag. Du får tillgång till ett kostnadsfritt lektionsmaterial om de 30 mänskliga rättigheterna.

Seminarietyp

Öppen programpunkt

Programform

Föreläsning

Skolform/målgrupp
F3 Grundskola F-3
49 Grundskola 4-9
Gy Gymnasium
Fri Fritidshem
Led Skolledare/rektor
Stud Lärar- och SYV-student
Elev Elevvårdspersonal

Föreläsare

100

Charlotta Granath Föreläsare

Charlotta Granath är en flerfaldigt prisbelönt lärare på högstadiet och på lärarutbildningen vid Södertörns högskola. Hon är författare till boken "Demokratiuppdraget i skolan - metodhandbok med undervisningsexempel" (Sanoma Utbildning) och ett nytt undervisningsmaterial om de mänskliga rättigheterna framtaget tillsammans med Raoul Wallenberg Academy.

100

Sarah Scheller Föreläsare

Sarah Scheller är generalsekreterare på Raoul Wallenberg Academy och framröstad som en av Sveriges 75 bästa kvinnliga chefer. Hon har en bakgrund som ekonom och projektledare för ett skolprogram om mänskliga rättigheter.