Banner
100

Bokstavstema - det ska vara kul att lära sig läsa och skriva Har passerat

Tisdag 30 oktober 2018 09:45 - 10:35 C2

Föreläsare: Jessica Ekberg, Monika Lång

Spår: I klassrummet

Jessica Ekberg och Monika Lång tycker att skolan ska vara lustfylld och att det ska vara kul att lära sig läsa och skriva. Med det som utgångspunkt har de skapat en arbetsmodell som uppmuntrar och tar till vara elevernas intresse. Föreläsningen handlar om deras arbete med bokstavstema. Hur kan man arbeta med ämnesövergripande teman? Hur kan man få eleverna att känna sig som miniexperter? På föreläsningen får du ta del av Jessicas och Monikas arbete med bokstavspersoner och veckotema samt hur de presenterar veckans arbete på ett lustfyllt sätt. De är aktuella med en bok om bokstavstema på Lärarförlaget.

Seminarietyp

Salsföreläsning

Programform

Föreläsning

Skolform/målgrupp
F3 Grundskola F-3
Fri Fritidshem
Spec Specialpedagog
Ämne

Svenska

Föreläsare

100

Jessica Ekberg Föreläsare

Helge Ax:son Johnsons Stiftelse

Jessica Ekberg arbetar i en förskoleklass på Råtorpsskolan i Karlstad. Jessica tycker att det är viktigt med elevinflytande, att eleverna känner att de kan vara med och påverka sitt lärare. Hon bloggar på Pedagog Värmland. Hösten 2017 fick Jessica och Monika Lång ta emot Helgepriset för sitt arbete med bokstavstema.

Monika Lång Föreläsare

Helge Ax:son Johnsons Stiftelse

Monika Lång arbetar i en förskoleklass på Södra Råtorps skola i Karlstad. Monika tycker om att arbeta med språklig medvetenhet. Hon vill gärna arbeta tematiskt och och med estetiska lärprocesser. Hösten 2017 tilldelades hon och Jessica Ekberg Helgepriset för sitt arbete med bokstavstema.