Den digitala tandvårdens möjligheter och utmaningar Har passerat

Fredag 16 november 2018 09:00 - 10:00 F1

Föreläsare: Björn Lundbäck, Oskar Lindmark, Staffan Söderström

Kommer den nya tekniken att påverka vårt terapeutiska förhållningssätt? Tandläkare Staffan Söderström och tandtekniker Björn Lundbäck och Oskar Lindmark delar med sig av sina erfarenheter med digital tandvård. Allt bygger på ett gott hantverk och bra scanningar. Behandlingsplanering och kommunikation, både mellan professionerna och med patienten, ger tydliga fördelar.

Seminariet arrangeras i samverkan med

Praktikertjänst AB

Programblock

Diagnostik, Metod och behandling, Yrke och klinik

Språk

Svenska

Målgrupp

Tandläkare, Tandtekniker, Hela teamet

Patientgrupp

Den äldre patienten, Den vuxna patienten

Ämnesområde(n)

Implantat, Kirurgi, Prevention, Tandteknik

Tema

Digitalisering

Odontologiska poäng

1

Icke odontologiska poäng

0

Föreläsare

Björn Lundbäck Föreläsare

Tandtekniker

Björn driver tillsammans med Oskar Luleå Dental och är specialiserad på CAD/CAM samt bettskenor. Att arbeta med det digital inom tandvård/tandteknik är något Björn trivs med och delar gärna med sig av sina erfarenheter.

Oskar Lindmark Föreläsare

Tandtekniker

Oskar är utbildad tandtekniker och driver tillsammans med kollega och barndomskamrat det gemensamma Lab, Luleå Dental. Till vardags arbetar Oskar mest med porslin, vilket innebär att han slutför form och färg på keramiska konstruktioner men även andra saker som till exempel proteser då det finns behov.

Staffan Söderström Föreläsare

Tandläkare

Staffan Söderström är privatpraktiserande tandläkare verksam i Lycksele. Han är huvudsakligen protetisk intresserad men utför även implantatkirurgi. Staffan anser att CAD/CAM och protetisk/kirurgisk planering med hjälp av den senaste tekniken gör arbetet som tandläkare roligt och det kliniska utfallet mer förutsägbart. Kliniken har under de senaste fem åren gjort en omfattande satsning på digital teknik och producerar det mesta inhouse och utan modeller.