Huvudbild för SEE Hållbarhetsvecka 2022

Återbrukstävling

Återbruka och vinn en natt på Granö Beckasin!

Stort grattis till Lotta Arenas som är vinnare av årets återbrukstävling! 
Lottas bidrag där hon har återbrukat julgranen från topp till fot fick hela juryn att imponeras över den höga graden av kreativitet! Bidraget är kul, oväntat, inspirerande - och dessutom ett fantastiskt fint hantverk. Hållbarhetsaspekten är också klockren och visar på hur vi kan förlänga livslängden på en sak genom att återbruka, göra om och hitta nya användningsområden. Julgranar är en självklarhet i många hem i december, och som vi vet planteras dessa i skogen och får växa under många år för att sedan huggas ner, stå en kort stund inomhus som julgran för att sedan kastas bort. I år hoppas vi att fler gör som Lotta och förlänger livet på sin julgran genom att återbruka den. Varför inte samla familj, släkt och vänner på en återbruka-julgranen-fest i mellandagarna? Det ska vi göra! 


Tusen tack för inspirationen och ditt fantastiska bidrag Lotta! Och stort grattis till en natt på natursköna Granö Beckasin! Vi vill också rikta ett varmt tack till alla övriga tävlingsbidrag och all kreativitet vi fått ta del av dessa veckor!

******************************************************************************************

Tävlingen:

Har du gjort om ett traktordäck till en loungesoffa, en kratta till glashållare eller konservburkar till blomvaser? Nu är det dags för dig att visa upp dina återbruksalster! Inget är för stort eller för litet att visas upp. Förutom chansen att vinna fina priser så kan vi inspirera varandra till att återbruka mera.

Priser:

▪︎ Förstapris är en natt på Granö Beckasin i ett av fågelnästena, värde cirka 6.000 kr!

Läs mer här: https://granobeckasin.com/boende/fagelnasten/

▪︎ Bland övriga bidrag lottar vi ut tio stycken goodiebags med hemligt innehåll.

Så här deltar du:

Du kan delta i tävlingen på Facebook eller Instagram. 

På Facebook:
 1. Lägg upp en bild eller film på det du återbrukat i kommentarsfältet under tävlingsinlägget*. Berätta lite kort om det du har skapat.
 2. Gilla sidan + tävlingsinlägget

På Instagram:
 1. Lägg upp en bild eller film på det du återbrukat, berätta lite kort om det och tagga #SEEåterbruk (Kom ihåg att du behöver ha ett öppet konto för att vi ska kunna se din bild!)
 2. Skriv en kommentar under tävlingsinlägget* att du är med och tävlar samt tagga 2 kompisar du också tycker ska vara med.
 3. Gilla kontot + tävlingsinlägget 

* Du hittar inlägget under SEE Hållbarhetsvecka på FB och @seehallbarhetsvecka på instagram 

OBS! För att delta i tävlingen behöver du vara bosatt i Västerbotten.


Tävlingen avslutas kl. 24.00 den 19 september. Vinnaren utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. De övriga priserna kommer att lottas ut mellan de deltagande bidragen i tävlingen. Vinnaren kommer att presenteras & taggas på SEE Hållbarhetsveckas Facebook och Instagram den 22 september samt kontaktas via DM.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Du måste vara minst 18 år för att delta. (Tävlingen pågår både på Facebook & Instagram - du väljer själv var du vill delta.)


Låt kreativiteten flöda!