Huvudbild för Odontologisk Riksstämma 2021

Om Riksstämman

Programmet

Med över 60 programpunkter är årets program bredare än någonsin! Vi bjuder på ett fullspäckat schema med spännande föreläsningar och intressanta samtalsdialoger som lämpar sig för hela teamet. Innehållet är fördelat över tre dagar där fokus ligger på e-hälsa (onsdag), AI (torsdag) och etik (fredag). 

Svenska Tandläkare-Sällskapet har tidigare arrangerat separata forskningskonferenser men har i år valt att inkludera konferensen i riksstämmans vetenskapliga program. Du hittar föreläsningarna med forskningsinnehåll i programmet märkta med "Forskning i fokus" inom områdena etik, klinisk forskning och AI. 

Under fredagen kan du besöka etikdagen som anordnas av Etikkommittén där många intressanta frågor kommer väckas gällande etik och moral inom tandvården.

Kom till Lab-Day

På fredagen öppnar Lab-Day som är tandteknikernas program. Innehållet riktar sig inte bara till tandtekniker utan till hela teamet. Lab-Day är ett samarbete mellan Svenska Tandläkare-Sällskapet och Sveriges Tandteknikerförbund.   

Besök Future Lab

Kom till Future Lab och besök Dialogscenen för att uppdatera dig om digital scanning, parodontal klassificering och få aktuella tips och råd inom ortodonti, cariologi, bettfysiologi och röntgen. Lyssna på pre- och posttalks med intressanta föreläsare ur riksstämmans program. Här kan du även träffa representanter från myndigheter på Myndighetstorget. Passa också på att ta del av aktuell forskning i posterutställningen samtidigt som du njuter av en kopp kaffe med nyfunna och gamla vänner och kollegor.

Riksstämman Play

I år får du lite extra som ingår i din inträdesbiljett. Utöver programmet som presenteras på riksstämman får du även tillgång till Riksstämman Play och inspelade sessioner av aktuella forskningsrapporter. På detta sätt kan vi förenkla och tillgängliggöra kunskap för tandvården och främja en ökad samverkan mellan vetenskap och klinik.  


Nedräkningen har börjat!Vi ses säkert på
Stockholmsmässan!

Stockholmsmässan har under den senaste tiden arbetat igenom och höjt sina krav på hygien och utvecklat nya hälso- och säkerhetsrutiner för att möta de utmaningar som Covid-19 innebär. Läs mer om de åtgärder som vidtas för att säkerställa en trygg mötesplats.

Säkra mötenHär kan du som deltar i Riksstämman boka tågresa till rabatterat pris genom avtal mellan Saco och SJ

Boka din resa på SJ.se


Samla poäng!

Svenska Tandläkare-Sällskapet använder Tandläkarförbundets poängsättning av fortbildning för tandläkare. Det är första steget mot en dokumenterad fortbildning för tandläkare i Sverige. Målet med dokumenterad fortbildning är att skapa en bra grund för vår gemensamma och framtida framgång som tandläkare. Efter Riksstämmans genomförande, får du ett intyg med dina poäng i din e-post. Varje deltagandetimme på Riksstämman ger en poäng, odontologisk eller icke odontologisk.

Så här hanterar vi dina personuppgifter

Odontologiska Riksstämman & Swedental är ett samarrangemang som arrangeras av Stockholmsmässan och Sveriges Tandläkarförbund (genom Svenska Tandläkare-Sällskapet) så innebär detta att båda företagen kommer att få tillgång till dina personuppgifter. Bägge arrangörerna följer dataskyddsförordningen, och ansvarar för sin personuppgiftshantering i enlighet med respektive företags dataskyddspolicy.

Stockholmsmässans dataskyddspolicy   Sveriges Tandläkarförbunds dataskyddspolicy