Huvudbild för Vitalis 2022

Så här fungerar det

Få ut det mesta av ditt deltagande – så här fungerar Vitalis 2022


Vitalis konferens 

I år välkomnar vi våra konferensdelegater att ta del av konferensprogrammet på plats igen, men det finns även tillgängligt digitalt under konferensens genomförande och i efterhand året ut.

Så söker du i programmet
Du kan söka på ämne, målgrupp eller tid för att enkelt hitta det du är intresserad av. I programmet finns också ett antal tematiska spår med föreläsningar som håller en röd tråd.

Livesändningar
Den 17 - 19 maj sänder Vitalis live från Svenska Mässan och du kan följa flera olika livespår med paneldiskussioner, key-note-presentationer och samtal ifrån snack@vitalis. Under eventet kan du enkelt klicka dig vidare till olika livespår från eventets startsida “Mitt Vitalis”.

Föreläsningar on demand
Utöver livesändningarna har du tillgång till ett stort bibliotek av inspelade föreläsningar som finns tillgängliga on demand ifrån den tidpunkten som föreläsningen är schemalagd. Skapa ditt eget schema under eventet (läs mer nedan) eller se dem i efterhand när du vill fram tills årsskiftet. De livesända föreläsningarna kommer att publiceras för on demand tittande så snart vi hinner.

 

Din personliga profil 
Din egen profil redigerar du under Min Profil. Vill du inte vara synlig eller bokningsbar i listan Personer väljer du detta under Inställningar

 

Skapa ditt eget schema 
Under eventet kan du skapa ditt eget schema genom att markera dina favoritföreläsningar i programmet. De samlas då i ”Min kalender” under “Mitt Vitalis”. Du kan även markera tider i “Min kalender” då du inte vill vara tillgänglig för mötesbokningar.  

Nätverka med kollegor, föreläsare och leverantörer
Du som deltagare har chans att chatta med andra deltagare, föreläsare och leverantörer. Det finns flera olika chattrum, på olika nivåer. En övergripande eventchatt, en chatt för varje livesänt/tablålagt spår samt en chatt till varje föreläsning där du kan utbyta erfarenheter med andra och ställa frågor direkt till föreläsaren som kan svara i efterhand. 

Det går även att boka möten (videomöte) med alla personer som är inne i plattformen, oavsett roll. För information om hur du kontaktar leverantörer, läs mer under rubriken “Besök Vitalis digitala utställning”.

 

Se seminarier när du vill – året ut!
Allt innehåll på konferensen, både det inspelade och livesändningarna, är tillgängligt året ut. Du loggar in med samma uppgifter som du tilldelats för konferensdagarna 17 - 19 maj. 

 

Vitalis digitala utställning 

Utställarnas montrar
När du besöker den digitala utställningen får du en överblick med leverantörernas montrar i bokstavsordning. För att läsa mer om en specifik utställare klickar du på deras monter.

När du klickar på en utställares monter får du upp mer information och en video samt en ruta i högra hörnet med flera olika alternativ. För att besöka utställarens monter klickar du på “Mer information”.

Vill du ta kontakt direkt väljer du något av alternativen “Chatta”, “Boka möte” eller “Kontakta mig”.

 

När du väljer att besöka en utställares monter får du all information om leverantören samlad på en sida. Här finns en kort presentation, information om produktgrupper, kontaktinformation samt en överblick av produkter som utställaren erbjuder.  


Sök efter produktgrupper
I utställningen kan enkelt söka efter produktgrupper som intresserar dig. 

När du klickar i de produkter du är intresserad av sorteras företag med dessa produkter ut och du hittar det du söker på ett enkelt sätt.

 
Chatta med utställare
Du kan välja att chatta med en utställare genom att välja alternativet “Chatta”. Du kommer då till utställarens monterchatt. I utställarens monter kan du också välja att “Skicka meddelande” till en representant och skapa en personlig chatt. När du kontaktar en utställare via chatt får de en push-notis om det. 
 

https://storage.invitepeople.com/0/1130643/1620720851573.jpeg 

Boka möte med utställare
Det går att boka möten med alla deltagare som är inne i plattformen, oavsett roll. När du hittar en deltagare du önskar få kontakt med klickar du dig in på den profilen. Där finns alternativ att skicka meddelande, starta videomöte och boka möte. Eftersom många deltagare kommer vara på plats på Svenska Mässan och Vitalis finns möjligheten att välja plats i din mötesförfrågan. Välj då t.ex. vår Meeting Lounge, som ligger mitt i hallen, för ditt möte. Mötestider ligger inne på förslag om 30 minuter. Bokade möten hamnar i respektive deltagares kalender under ”Mitt Vitalis”. Du får också en notis innan det är dags för bokat möte. 

När du väljer “Boka möte” får du upp en lista med utställarens representanter. Möten sker som videomöte, där t.ex. utställaren kan dela skärm med dig som deltagare. Du som deltagare kan boka möten med utställare och utställare kan boka möte med dig som deltagare. Ni båda kommer få en notis vid förfrågan om möte. Bokade möten hamnar i din kalender, under “Mitt Vitalis”. Du får också alltid en notis innan det är dags för ett bokat möte. OBS! Videokonferenser fungerar bäst när du använder Google Chrome som webbläsare. 

Kontakta oss på vitalis@svenskamassan.se om ni har några frågor – vi hjälper er gärna!