Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna 2018
Profilbild för All Set for Pep

All Set for Pep Har passerat

Lördag 17 november 2018 14:30 - 16:00 Stora scen

Föreläsare: Nino Ramsby
Talare: Aleksa Lundberg, Ayesha Quraishi

Avsluta dagen med inspiration och after- work känsla. På scenen spännande möten mellan konst och aktivism. SETTINGS bjuder på musik, spoken word och möten med konstnärer och aktivister. Konferencier: Aleksa Lundberg Artister: Nino Ramsby och Ayesha.

Hålltider:
 14.30-14.40 Aleksa Lundberg presenterar Rebecca Vinthagen, 14.40-15.20 Aleksa Lundberg och Nino Ramsby samtalar och varvar med sång och utdrag från boken Bögtjejen, 15.20-15.40 Aleksa Lundberg samtalar med Street gäris, RFSU och Greenpeace, 15.40-15.58 Ayesha spelar, 15.58-16.00 Aleksa Lundberg avslutar 

Arrangör(er)

SETTINGS

Taggar

Den egna kroppen
Afrofobi
Antirasism
Diskriminering
Feminism
HBTQI-personer
Icke-våld
Maskulinitet
Mänskliga rättigheter
Sexism

Form

Miniseminarium

Prioriterade målgrupper

Gymnasieelever
Lärare och pedagoger
Studenter vid högskola/universitet
Forskare
Civilsamhälle
Tjänstepersoner vid kommun
Tjänstepersoner vid landsting/region
Tjänstepersoner vid statliga myndigheter/departement
Förtroendevalda
Intresserad allmänhet
Näringsliv
Media

Föreläsare

Nino Ramsby Föreläsare

Med osedvanlig närvaro och en aldrig sinande nyfikenhet har multiinstrumentalisten, låtskrivaren, sångaren Nino Ramsby ända från början förtjänstfullt kryssat mellan och tvärsöver genrerna i dryga tiotalet uppmärksammade grupper och projekt: Hårt rockande Salt, den melankoliska poporkestern Grand Tone Music, elektronicabandet Baxter, samarbetet med Nashvillebaserade Brent Hunter i ”The World”, nyskapande jazz med ”Nino Ramsby Ludvig Berghe ” är några exempel.
Tillsammans med Martin Hederos (The Soundtrack of Our Lives och Hederos & Hellberg) har Nino även släppt de kritikerrosade skivorna ”Visorna” (2004) och ”Jazzen” (2006).
I drygt ett decenium har Nino varit ut på vägarna och spelat i ett mer minimalistiskt format. Ensam med röst och gitarr framför han med oerhörd närvaro sina verk om sorg, förtryck, kamp, resning och förförandets konst.
Nino för en politisk kamp, en kamp för friheten, en kamp för att alla ska ha rätten att accepteras precis som de är, en kamp för att alla ska få plats och ska ha samma rättigheter i det här samhället. Han påminner oss även om den kamp varje människa själv bör föra, kampen för sin egen inre frihet, den frihet som varje människa har ansvar att formulera inför sig själv och sedan sträva efter.

Aleksa Lundberg Talare

Aleksa Lundberg är skådespelare, dramatiker, och journalist. I höst aktuell med sin självbiografiska debutbok ”Bögtjejen”. Ett återkommande tema i hennes arbeten är transperspektivet och vikten av att syna tvåkönsnormen.

Ayesha Quraishi Talare

Ayesha är rappare och producent som använder musiken för att utmana normer och samtidigt celebrera livet och en kultur som har sin grund i hiphopens världsspråk. Hon uttrycker sig konstnärligt i flera former och arbetar som Biträdande konstnärlig ledare på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.