Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna 2018
Profilbild för Så engagerar du unga att ta ställning för mänskliga rättigheter och demokrati

Så engagerar du unga att ta ställning för mänskliga rättigheter och demokrati Har passerat

Fredag 16 november 2018 14:30 - 15:00 Stora scen

Föreläsare: Lisa Gawell

Världen behöver påminnas om de mänskliga rättigheterna och mänskliga skyldigheterna idag. Vi behöver också stärka unga samhällsförändrare genom verktyg för att göra skillnad. Här berättar vi hur Raoul Wallenberg Academy arbetar systematiskt med värdegrundsarbetet och låter skolan vara en plattform för hela kommunens demokratiutveckling. Vi arbetar för att höja kunskapen om mänskliga rättigheter och mänskliga skyldigheter för unga.


De mänskliga rättigheterna nedtecknades av FN två decennier efter att Raoul Wallenberg tillfångatogs. Men Raoul agerade enligt de mänskliga rättigheterna medan han levde genom sina gärningar för att rädda så många som möjligt undan Förintelsen. Raoul Wallenberg Academy har under flera år framgångsrikt tillhandahållit verktyg till skolor för att undervisa i mänskliga rättigheter. Här berättar vi om vår metod för att engagera unga att ta ställning för våra mänskliga rättigheter.

Arrangör(er)

Raoul Wallenberg Academy

Taggar

Skolan
Demokrati
Metod och verktyg
Mänskliga rättigheter

Form

Miniseminarium

Prioriterade målgrupper

Lärare och pedagoger
Tjänstepersoner vid kommun
Tjänstepersoner vid landsting/region

Språk

Svenska

Teckenspråkstolkning

Ja/Yes

Föreläsare

Lisa Gawell Föreläsare

Raoul Wallenberg Academy

Lisa Gawell föreläser och fortbildar lärare runtom i Sverige i självledarskap för Raoul Wallenberg Academy. Som pedagog har Lisa många års erfarenhet som lärare och har även jobbat med digitala medier i skolan.