Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna 2018
Profilbild för All Set for Pep

All Set for Pep Har passerat

Fredag 16 november 2018 16:00 - 17:30 Stora scen

Talare: Joel Mauricio Isabel Ortiz, Kajsa Grytt, Niki Tsappos, Saadia Hussain

Avsluta dagen med inspiration och after- work känsla. På scenen spännande möten mellan konst och aktivism. SETTINGS bjuder på musik, spoken word och möten med konstnärer och aktivister. Konferencier: Niki Tsappos. Artist Kajsa Grytt, Joel Mauricio Isabel Ortiz och Saadia Hussain.

Hälltider: 16.00-16.07 Niki Tsappos samt Moa Schulman och Sepidar Hosseini, 16.07-16.22 Joel Isabel Maurisio Ortis läser från sin bok, 16.22-16.30 Niki Tsappos och Saadia Hussain, 16.30-16.40 Niki Tsappos och Sylvie Ndongmo, 16.40-17.00 Kajsa Grytt
 

Arrangör(er)

SETTINGS

Taggar

Den egna kroppen
Antirasism
Diskriminering
Demokrati
Feminism
Kvinnor
Maskulinitet
Mänskliga rättigheter
Ojämlikhet
Rasism
Sexism

Form

Miniseminarium

Prioriterade målgrupper

Gymnasieelever
Lärare och pedagoger
Studenter vid högskola/universitet
Forskare
Civilsamhälle
Tjänstepersoner vid kommun
Tjänstepersoner vid landsting/region
Tjänstepersoner vid statliga myndigheter/departement
Förtroendevalda
Intresserad allmänhet
Näringsliv
Media

Föreläsare

Joel Mauricio Isabel Ortiz Talare

Joel Mauricio Isabel Ortiz är författare, dramatiker, regissör och skådespelare. Utbildad på Balettakademien i Göteborg samt på Stockholms Dramatiska Högskola.

Född i Colombia, bor i Stockholm men är uppvuxen i Norrköping.

Våren 2018 debuterade Joel med sin roman "Sången om en son" på Norstedts.

Joels skrivande rör sig kring teman om familj, relationer, adoption, vithet, rasism, queerhet och sex. Joel är även frilansande skribent.

Joel har arbetat på flera teatrar och operahus runtom i landet som skådespelare och musikalartist, just nu på Unga Klara i föreställningen "Du måste flytta på dig" av Jasmin Sandra.

År 2020 ska Joel regissera sin egna pjäs "Den svenska sonen" på Riksteatern.

Kajsa Grytt Talare

Kajsa Grytt är musiker, författare och samtalsterapeut. Hon slog igenom med punkgruppen Tant Strul på 1980-talet och har sedan dess gjort ett stort antal skivor både som soloartist och i olika konstellationer. Hon skriver både text och musik. Utöver musiken har hon arbetat som copywriter och skrivit fem pjäser, en poesibok, en barnbok, krönikor, självbiografin Boken om mig själv samt romanen Nio dagar, nio nätter. 2014 medverkade Grytt i TV4-produktionen Så Mycket Bättre.

Niki Tsappos Talare

Niki Tsappos fick sitt genombrott 2010 då hon tillsammans med Martha vann den största internationella streetdance-tävlingen "Juste Debout" i Paris, och vann över hela världseliten. Hon har dansat street dans i många år och åker världen runt och lär ut dans och gör uppdrag som dansare och konferencier. Hon är också känd från filmen Martha & Niki som vann Guldbaggen för bästa dokumentärfilm 2017.

Saadia Hussain Talare

Saadia Hussain har arbetat som konstnärlig ledare vid Förorten i centrum, en ideell organisation som arbetar med kollektiv muralkonst för social förändring. Genom föreningens olika initiativ och projekt har Hussain lett arbetet med att använda konst och den konstnärliga processen som ett verktyg för att öka invånarnas delaktighet i utformandet av platser i sin närmiljö och i det offentliga rummet. Under Ung08/We are Sthlm-festivalen 2011 skapades verket Ung identitet som undersökte, diskuterade och visualiserade kring temat ”identitet” under fyra dagar. Verket utvecklades tillsammans med ungdomar från olika stadsdelar mitt i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Över 200 ungdomar bidrog i den kollektiva muralmålningsprocessen som utformades och leddes av Hussain. Verket visades under Vårsalongen 2014 på Liljevalchs i Stockholm.

Hussain är verksam i konstnärskollektivet Corners som uppmärksammar frågan om vad ett hem är. I porträttprogrammet Artityd på Utbildningsradion från 2015 följer tittarna med Hussain till Pakistan, Egypten, Storbritannien, Sverige och Italien för att besvara frågan.