Huvudbild för Vitalis 2021
Profilbild för Säker integrerad fjärrdiagnostik med självprovtagning i hemmet - ett koncept för digital vård och distanshälsovård

Säker integrerad fjärrdiagnostik med självprovtagning i hemmet - ett koncept för digital vård och distanshälsovård Har passerat

Tisdag 18 maj 2021 14:00 - 14:15 1. Live

Föreläsare: Anne Kihlgren

Spår: Framtidens omsorg och vård

Primärvården har idag flera miljoner besök per år. Många av dessa patienter har redan en smitta som de riskerar att sprida till andra i väntrummen samtidigt som många inte har den diagnos de söker för. Detta tar enorma resurser av vården. Digitalisering i kombination med säkra tester som kan tas hemma reducerar detta tryck väsentligt och sjukvården kan fokusera sina resurser på än fler patienter. 

Dynamic Codes grundare Anne Kihlgren och vd Louise Nylén kommer att berätta hur svensk innovation möjliggör säkra diagnoser på distans där provet kan tas av patienten hemma. De kommer också berätta om den tidiga insats Dynamic Code gjorde och fortsätter göra med testningen i covid-19 pandemin som ses som ett “proof of concept” av Dynamic Codes fjärrdiagnostik-koncept.
Dynamic Code har tillsammans med forskare och specialister utvecklat diagnostiska verktyg, baserade på DNA-teknik, för mer exakt mätning av specifik bakteriell närvaro, dvs. bakterier, virus och svampar. 

Dynamic Code-konceptet erbjuder självprovtagning av patienten hemifrån. Testet skickas sedan för laboratorieanalys och patienten får ett digitalt testsvar med diagnos, behandling och möjlighet till e-recept inom mindre än 48 timmar.

Dynamic Code har även en sömlös plattformsintegration med partners - läkaren kan enkelt välja att en patient ska ha ett provtagnings-kit. Dynamic Code skickar det specifika testet till patienten och sedan får läkaren patientens testsvar i journalsystemet.


Vi ser fram emot att berätta mer om hur vi revolutionerar vården med säkra diagnoser.


Anne Kihlgren och Louise Nylén, Dynamic CodeSpråk

Svenska

Ämne

Future Health and Social Care

Föreläsningssyfte

Inspiration

Kunskapsnivå

Introductory

Målgrupp

Management/decision makers
Politicians
Organizational development

Nyckelord

Benefits/effects
Welfare development,
Innovation/research

Föreläsare

Profilbild för Anne Kihlgren

Anne Kihlgren Föreläsare

Grundare
Dynamic Code

Anne Kihlgren, Dynamic Codes grundare och affärsutvecklingschef, har forskarbakgrund, utbildning inom Biokemi och lång erfarenhet av DNA-analyser, genetik, biokemi och molekylärbiologi. Anne har tidigare varit gruppchef och projektledare för utveckling av DNA-registret vid dåvarande SKL, Statens Kriminaltekniska Laboratorium (nuvarande NFC).