Huvudbild för Vitalis 2021
Profilbild för Vårdterminal frigör tid till kärnverksamhet

Vårdterminal frigör tid till kärnverksamhet Har passerat

Onsdag 19 maj 2021 11:40 - 12:00 3. Live

Utställare: Citrix

Föreläsare: Peter Söderholm

Spår: Teknik


Region Stockholm stod inför problematiken med stora effektivitetsförluster när vårdpersonalen behöver logga av och på och om igen och igen, när dom flyttade sig mellan olika rum och patienter på sjukhuset. Tid som togs från kärnverksamheten, att ge vård till sjuka. Med införandet av konceptet Vårdterminal, har Region Stockholm möjliggjort snabbare användarväxlingar och förflyttningar mellan olika it-enheter på sjukhuset, utan att vårdpersonalen behöver vänta på log-in eller starta om alla sina applikationer. 

På detta talarspår kommer vi prata om utmaningarna Region Stockholm stod inför, vilka krav som fanns från verksamheten och vilka produktivitetsfördelar som Vårdterminal ger. Vi kommer även visa på trender och utveckling inom it för vården samt ge vidare exempel kring två andra sjukhus med liknande kravbild, problematik och lösning.  Språk

Svenska

Ämne

Technology

Föreläsningssyfte

Tools for implementation

Kunskapsnivå

Introductory

Målgrupp

Management/decision makers
Technicians/IT/Developers

Nyckelord

Actual examples (good/bad)
Information security
Usability

Föreläsare

Profilbild för Peter Söderholm

Peter Söderholm FöreläsareUtställare

Director, Sales Engineering
Citrix

Peter Söderholm är ansvarig för Citrix Nordiska team av systemingenjörer. Han har lång erfarenhet kring införande av Citrix lösningar hos de största företagen i Sverige och Norden, både i stora och små miljöer.