Huvudbild för Vitalis 2022
Profilbild för Samhällseffekterna av healthtech i siffror

Samhällseffekterna av healthtech i siffror Har passerat

Onsdag 18 maj 2022 11:30 - 12:00 A6

Föreläsare: Johan Rosendahl

Spår: Införande / förändringsledning

Implementeringen av healthtech-lösningar har inneburit otroliga fördelar för samhället, men det är fortsatt svårt att påvisa vilken samlad effekt de har på samhället. Men särskilt eftersom branschen är så bred skulle ett enhetligt mått för att visa på healthtechs effekter på samhället kunna ge en ordentligt skjuts mot ett digitalt paradigmskifte i vården. För att hitta ett mått har vi genomfört ett test för att mäta den samlade samhällseffekten av ett urval av HealthTech Nordics medlemsbolags lösningar. Resultaten är positiva. 

Föreläsningen inkluderar: 

  • Resultat, tolkningar och vilka lärdomar vi kan dra 

  • Strategisk betydelse av ett samlat värde på healthtechs samhällseffekt: Vilka konsekvenser får det för sjukvårdssystemen 

  • Ett experiment för att mäta den samlade samhällseffekten av HealthTech Nordics medlemsbolag: tillvägagångssätt, mål, metodik, utmaningar och process 

  • Vad är nästa steg och vad leder ett värde på effekten till 


HealthTech Nordic är den största communityn för hälsoteknikföretag i Norden. Medlemsföretagen erbjuder en mängd olika lösningar i världsklass som ger individen, patienter såväl som yrkesverksamma nya möjligheter. Det är ett paradigmskifte som ger nya och bättre sätt att ge och ta emot sjukvård.

https://healthtechnordic.com/

Språk

Svenska

Ämne

Future Health and Social Care

Seminarietyp

Pre-recorded + Live

Föreläsningssyfte

Tools for implementation

Kunskapsnivå

Advanced

Målgrupp

Management/decision makers
Politicians
Organizational development
Care professionals
Healthcare professionals

Nyckelord

Benefits/effects
Welfare development,
Management
Innovation/research
Test/validation
Usability

Föreläsare

Profilbild för Johan Rosendahl

Johan Rosendahl Föreläsare

Innovationsledare
Innovation Skåne AB

Johan Rosendahl har en bakgrund som entreprenör och har de senaste åren ägnat sig åt att hjälpa andra entreprenörer att lyckas genom sitt arbete på organisationer som Venture Cup, Teknopol och Innovation Skåne.

Johan brinner för att bidra till en framtida hållbar värld där alla får chansen åtnjuta en livskvalitet i världsklass. Ett viktigt steg på vägen är att förstå och mäta den effekt/impact som olika satsningar och teknologier har för hälsa och livskvalitet. Detta får han chans att göra i HealthTech Nordic med ett vitalt community av mer än 300 start-ups där han är en av Innovationsledarna!