Huvudbild för Vitalis 2022
Profilbild för Framtidens elevhälsa

Framtidens elevhälsa Har passerat

Tisdag 17 maj 2022 16:00 - 16:30 A6

Föreläsare: Ingela Roxenby, Malin Jisander, Martin Bråkenhielm, Petter Brink

Spår: Införande / förändringsledning, Socialtjänst / äldreomsorg / kommun

Hur möter vi samtidens ohälsa och skapar framtidens elevhälsa utifrån dagens förutsättningar med digitaliseringen å ena sidan och de begränsade resurserna å andra sidan?  


Vi vet att stress leder till olika saker såsom svårigheter att hantera livets berg- och dalbana, ångest, ensamhet och olika psykosomatiska besvär såsom magont, huvudvärk och sömnrubbningar. 

Vi vet att frånvaron riskerar att öka om det finns en ohälsa konstaterad. Eleverna riskerar att hamna i olika former av problematisk skolfrånvaro som ett sätt att hantera sitt dåliga mående. Pressen och stressen blir för stor. Eleverna ska vara saknade varje gång de inte sitter på sin stol i klassrummet. Oavsett skäl för frånvaron- är de saknade och deras frånvaro ska uppmärksammas. Det är vår skyldighet.  

Varje elev behöver mötas där de är för att hitta sina nycklar och verktyg för ett ökat välmående och minska ohälsa och stress. Eleven ska aldrig vara ensam och runtomkring ska det finnas det personer som alla har en viktig roll. 

Med ett nytänkande mindset förstärker Lomma kommun den befintliga elevhälsan och tittar på helheten för eleven och riktar sig också till pedagoger, vårdnadshavare, och elevens sociala nätverk.  

Lomma kommun kommer att dela med sig av hur de i ett första steg tar sig an den ökande skolfrånvaron och den höga skolstressen. Med ett verktyg som alltid är tillgängligt och kan nås från vilken enhet som helst. På så sätt kan vi göra insatser där det behövs mest. 

Allt för en bättre elevhälsa och ökat välmående.

Språk

Svenska

Ämne

Municipality eHealth

Seminarietyp

Pre-recorded + Live

Föreläsningssyfte

Tools for implementation

Kunskapsnivå

Intermediate

Målgrupp

Management/decision makers
Politicians
Organizational development
Purchasers/acquisitions/eco nomy/HR
Researchers
Students
Care professionals
Healthcare professionals
Patient/user organizations

Nyckelord

Actual examples (good/bad)
Benefits/effects
Education (verification)
Welfare development,
Patient centration
Management
Municipality
Innovation/research
Apps
Usability

Föreläsare

Profilbild för Ingela Roxenby

Ingela Roxenby Föreläsare

Verksamhetschef
Centrala barn- och elevhälsan i Lomma kommun

Verksamhetschef Centrala barn- och elevhälsan i Lomma Kommun.
Arbetar passionerat och på ett nytänkande sätt på flera plan för att främja barn- och elevhälsan.

Profilbild för Malin Jisander

Malin Jisander Föreläsare

Lärare och specialpedagog
Centrala barn- och elevhälsan i Lomma kommun

Malin är arkitekten bakom en av våra satsningar för att främja hälsa och förebygga skolstress som vi kallar HOPP- Hälsa, Omsorg och Promotion för Psykisk Hälsa. Malin är lärare och specialpedagog och har ett stort engagemang för elevers välbefinnande och skolornas systematiska arbete i denna fråga.

Profilbild för Martin Bråkenhielm

Martin Bråkenhielm Föreläsare

VD och grundare
Lifesify AB

Över 20 års erfarenhet och ansvaret för framtagandet av nästa generations lärplattform som Lifesify använder. Tillsammans med data från, och framstående personer inom lärande, psykologi, produktdesign, beteendevetenskap, spel och spelifiering har vi samlat årtionden av erfarenhet och kompetens i plattformen som ökar användarens motivation och kunskap.

Profilbild för Petter Brink

Petter Brink Föreläsare

Head of Design and Communication
Lifesify AB

Head of Design and Communication, Lifesify™

Över 20 års erfarenhet inom reklambranschen med många olika typer av företag. Med gedigen erfarenhet som en hands-on strategisk AD och designer.

Har genom åren utvecklat ett multidisciplinärt skill-set genom bland annat research och analys för att kunna bygga och stärka varumärken. Med främsta fokus på bolagspaketeringar, strategier, produktutveckling och UX & Design där fokus är på att alltid leverera den absolut bästa upplevelsen för användaren.

Har arbetat med marknadsföring på en nationell och internationell nivå med varumärken som Volvo, Chalmers, SAS, Burger King, Sveriges Radio, Telia, Blocket, Arla Köket, Coop Bank, Boxer, Milka, Frölunda Indians, Ubisoft, Scania, Stena Line, SONY Mobile, Mini, Polestar, Forza Football för att nämna några.

Del av handelsakademins ledningsgrupp sedan 2014 och sitter för närvarande i LGM för Frontend och Backend developer-utbildningarna.