Huvudbild för Vitalis 2022
Profilbild för Att utveckla för att avveckla

Att utveckla för att avveckla Har passerat

Onsdag 18 maj 2022 10:30 - 11:00 A6

Föreläsare: Hanna Boreklev, Ylva Andersén

Spår: Införande / förändringsledning

Har du ett IT-system som har nått eller närmar sig end of life? Eller är du på gång att kravställa/implementera ett nytt system? Vi ska här berätta om lite lärdomar vi har gjort hittills från ett avvecklingsprojekt som handlar om att avveckla ett journalsystem. I detta fallet ett journalsystem för vaccinationer som samtidigt ska klara stor belastning mitt under en rådande pandemi! Persondata, journaler, avtal.

Hur kommunicerar man ut till alla organisationer som använt tjänsten och hur lämnar man tillbaka journalerna på ett säkert sätt? Vad gör man om data saknar ägare? Vad händer när tjänsten har vidareutvecklats över tid och man har gammal data där man saknat kontroller på indatat? Hur organiserar man sig och vad kostar det? Häng med på vår resa hittills och ta del av våra lärdomar på vad man kan göra bättre från början. 


Språk

Svenska

Ämne

Implementation

Seminarietyp

Pre-recorded + Live

Föreläsningssyfte

Inspiration

Kunskapsnivå

Introductory

Målgrupp

Management/decision makers
Organizational development
Technicians/IT/Developers

Nyckelord

Actual examples (good/bad)
Management
Patient safety
Usability

Föreläsare

Profilbild för Hanna Boreklev

Hanna Boreklev Föreläsare

Tjänstespecialist
Inera AB

Arbetar som tjänstespecialist på Inera med avvecklingsprojektet för Svevec. Tidigare har jag arbetat med olika digitala system som används inom hälso- och sjukvården, främst inom läkemedelshantering.

Profilbild för Ylva Andersén

Ylva Andersén Föreläsare

Sektionschef Läkemedelsnära tjänster
Inera

Sektionschef med lång erfarenhet av digitala stöd och system för hälso- och sjukvård, främst med fokus på en säkrare läkemedelsanvändning. Är farmaceut i grunden och har haft förmånen jobba med dessa möjligheter både ur ett statligt och regionalt/kommunalt perspektiv. Tidigare haft roller som enhetschef, senior rådgivare, systemförvaltare och farmaceut.