Huvudbild för Vitalis 2022
Profilbild för Den Digitala Konsultationen: paneldebatt för lärande och införande.

Den Digitala Konsultationen: paneldebatt för lärande och införande. Har passerat

Onsdag 18 maj 2022 11:05 - 12:00 F5

Moderator: Ulf Österstad
Paneldeltagare: Anne Carlsson, Ann-Marie Schaffrath, Carolina Samuelsson, Emma Spak, Johan Hultberg, Nasim Farrokhnia

Spår: Av kliniker, för kliniker

Paneldiskussionens syfte är att vara konkret, framåtsträvande och lösningsorienterad. Paneldeltagarna kommer att hålla ett kortare inledningsanförande var, utgånget från respektive uppdrag och mandat plus reflektion över de goda exempel som presenterats under spåret. Diskussionen som moderatorn faciliterar kretsar kring: hur kan vi sprida vidare dessa kliniska tillämpningar förbi mindre initiativ och forskningsprojekt? Vad vill och gör läkarna och vilka förutsättningar skapas av politiker och tjänstemän (beslutsfattare) i huvudmannaled? Vad gör vi tillsammans för att inte tappa styrfart för digitaliseringen efter pandemin? Hur involverar vi specialist- och slutenvården i högre grad så att eHälsa inte bara förknippas med primärvård? 

Språk

Svenska

Ämne

Other, eHealth

Seminarietyp

Live

Föreläsningssyfte

Other

Kunskapsnivå

Intermediate

Målgrupp

Management/decision makers
Politicians
Organizational development
Healthcare professionals
Patient/user organizations

Nyckelord

Actual examples (good/bad)
Benefits/effects
Management

Föreläsare

Profilbild för Ulf Österstad

Ulf Österstad Moderator

Verksamhetschef/Distriktsläkare
Vårdcentralerna Bra Liv

Verksamhetschef och grundare av Bra Liv nära 2015. Sedan dess drivande i operativa, tekniska och medicinska frågor rörande främst telemedicin. Distriktsläkare. Bakgrund i nationella SFAM/SYLF styrelser med policyfrågor.

Profilbild för Anne Carlsson

Anne Carlsson Paneldeltagare

Seniorkonsult
Reform Society

Konsult och strategisk rådgivare med speciellt fokus på FoU, ehälsa och patientens möjlighet till egen vård och behandling.
Har egen kronisk sjukdom och mer än 25 års erfarenhet av att driva intressepolitiskt påverkansarbete bland annats som före detta ordförande i en av Sveriges största patientorganisation samt erfarenhet inom hälso- och sjukvården, började karriären som sjukvårdsbiträde men har också under många år varit politiskt aktiv inom såväl landsting som kommunsektorn samt räddningstjänsten.

Profilbild för Ann-Marie Schaffrath

Ann-Marie Schaffrath Paneldeltagare

Digitaliseringsdirektör
VGR

Profilbild för Carolina Samuelsson

Carolina Samuelsson Paneldeltagare

Sjukhuschef
Hallands sjukhus, Region Halland

Carolina Samuelsson har en klinisk bakgrund som anestesi- och intensivvårdsläkare och erfarenhet från hälso- och sjukvårdssystem i Sverige och Australien. Tidigare verksamhetschef på Skånes universitetssjukhus för en av Sveriges största kliniker för perioperativ vård, där hon också projektlede förberedelsearbetet för den digitala transformationen av ett nytt vårdinformationssystem. Hon har varit finalist till Dagens Medicins utmärkelse Framtidens ledare och har en bred forskningsbakgrund inom preklinik, epidemiologi, vårdrelaterade infektioner, neurointensivvård och kommunikation.

Profilbild för Emma Spak

Emma Spak Paneldeltagare

Sektionschef, Avdelningen för vård och omsorg
Sveriges Kommuner och Regioner

Profilbild för Johan Hultberg

Johan Hultberg Paneldeltagare

Riksdagsledamot (M)
Riksdagen/Moderaterna

Ledamot av riksdagens socialutskott.

Profilbild för Nasim Farrokhnia

Nasim Farrokhnia Paneldeltagare

Hälso- och sjukvårdschef
Microsoft

Hälso- och sjukvårdschef inom Microsofts västeuropa-team sedan April 2022. Nasim kommer arbeta nära hälso- och sjukvården med fokus på att verka för att digitala verktyg tas in för att skapa nya möjligheter för såväl vårdpersonal som patienter.

Nasim Farrokhnia har arbetat inom svensk hälso- och sjukvård under de senaste 25 åren, som läkare, forskare och chef. Närmast kommer hon från tjänsten som Sverigechef på psykologappen Mindler.se. Innan dess var hon kvalitets- och forskningschef på Kry. Nasim Farrokhnia har tidigare varit verksamhetsområdeschef på SÖS-akuten och finns kvar som anknuten forskare och föreläsare vid KI SÖS (Institutionen för klinisk utbildning och forskning). Hon är också ordförande i eHälsoläkarföreningen, intresseförening inom Sveriges Läkarförbund.