Huvudbild för Vitalis 2022
Profilbild för Kubernetes: Tekniken som accelererar framtidens e-hälsa

Kubernetes: Tekniken som accelererar framtidens e-hälsa Har passerat

Onsdag 18 maj 2022 16:30 - 17:00 F3

Föreläsare: Lars Larsson

Vad är Kubernetes? Hur kan det radikalt öka takten på er mjukvaruutveckling? Och hur bör tekniken implementeras för att uppfylla kraven inom svensk sjukvård?

Sedan Kubernetes kom 2015 har tekniken revolutionerat hur mjukvara driftas i molnet: plötsligt abstraheras underliggande IT infrastruktur bort och utvecklare kan släppa uppdateringar flera gånger per dag. 

Men för den svenska sjukvården har amerikanska moln inte varit en acceptabel plats för behandling och lagring av varken personuppgifter eller patientdata. Debatten om såväl Region Skånes köp av den amerikanska tjänsten från Cerner och den nyliga om huruvida offentlig verksamhet ens vågar använda Microsoft Teams visar att dessa frågor är viktigare än någonsin.

Detta har gjort att användningen av Kubernetes inte tagit fart i lika hög utsträckning inom vården som i övriga sektorer - förrän nu. Med rätt implementation erbjuder Kubernetes molnets agila arbetssätt, även i regioners egna datacenter och hos svenska och europeiska molnoperatörer, utan att ge avkall på säker databehandling och lagring. 

Lär dig mer om:

  • Vad Kubernetes är och hur det kan skapa värde i er verksamhet

  • Hur Kubernetes bör implementeras för att uppfylla kraven i PdL & GDPR 

  • Hur Kubernetes används i verkligheten: två typiska use case 

Språk

Svenska

Ämne

Technology

Seminarietyp

Pre-recorded + Live

Föreläsningssyfte

Other

Kunskapsnivå

Introductory

Målgrupp

Management/decision makers
Purchasers/acquisitions/eco nomy/HR
Technicians/IT/Developers

Nyckelord

Actual examples (good/bad)
Benefits/effects
Management
Patient safety
Information security
Usability

Föreläsare

Profilbild för Lars Larsson

Lars Larsson Föreläsare

Senior cloud architect
Elastisys

Lars har en PhD i datavetenskap och har en gedigen bakgrund inom molnet (cloud computing) sedan 2008. Han har arbetat både inom industrin och akademin och har bidragit till området både via open source-projekt och med sin forskning om resurshantering inom molnet. Nu jobbar han på Elastisys som senior cloud architect och DevOps-expert. Följ honom via LinkedIn, där han delar innehåll om informationssäkerhet, DevOps, Kubernetes och compassionate leadership. https://www.linkedin.com/in/llarsson/