Huvudbild för Vitalis 2020
Profilbild för Vad kan vården lära av bankers digitalisering?

Vad kan vården lära av bankers digitalisering? Har passerat

Onsdag 26 augusti 2020 10:30 - 11:00 Framtidens primärvård

Föreläsare: Martin Ingels

I digitaliseringen av vården ges utvecklingen av journalsystem och andra databärare stor plats och omfattande budget. Samtidigt diskuteras hur innovationer kan stimuleras - alltifrån AI-baserade utvecklingar till andra specifika diagnos- och behandlingsapplikationer. Problemet är att stora databärande system aldrig kommer att kunna utgöra en god integrationsplattform för digital innovation. Det saknas ett mellanlager - i Gartners termer saknas nivån Systems of Diversification, eller patientflödesstödjande applikationer som de skulle kunna kallas. Situationen inom bankvärlden är i princip väldigt liknande den i vården. Kan vården inspireras av det sätt bankvärlden använt i sin digitalisering?

Språk

Svenska

Ämne

Framtidens omsorg och vård

Föreläsningssyfte

Inspiration

Nivå

Introduktion

Målgrupp

Chef/Beslutsfattare
Politiker
Verksamhetsutveckling
Upphandlare/inköp/ekonomi/HR
Tekniker/IT/Utvecklare
Studerande
Omsorgspersonal
Vårdpersonal
Patientorganisationer/Brukarorganisationer

Nyckelord

Nytta/effekt
Innovativ/forskning
Uppföljning/Nulägesbeskrivning

Seminarietyp

Inspelad föreläsning

Föreläsare

Profilbild för Martin Ingels

Martin Ingels Föreläsare

CEO
Aurora Innovation AB

Martins bakgrund präglas av arbete inom tidig affärsutveckling och innovation från flera branscher, bland andra hälso- och sjukvård, telecom, energi och riskkapital.

Innan Martin blev VD på Aurora Innovation var han på Karolinska Universitetssjukhusets Innovationsplats som ansvarig för näringslivssamverkan och innovationspartnerskap. Hans uppdrag var att öka värdet av den vård som ges till patienterna genom att skapa förutsättningar för samarbete med resursstarka företag, och därmed bidra till sjukhusets vårdutveckling.

Tidigare har Martin arbetat på Ericsson, som Program Director för Ericssons lansering av den första versionen av 3G systemet, samt tekniksäljansvarig på det japanska dotterbolaget.

Martin har tillsammans med några partners varit del av bildandet av Orange Sverige AB, som blev ett av de fyra bolag som tilldelades 3G licens i Sverige.

Martin är civilingenjör i teknisk fysik (Lund), och MBA i General Management (INSEAD, Frankrike).