Workspacesweden webbsida m

Seminarier WorkSpace Sweden

Program

Välj spår

StigandeFallande
100

Paus med kaffe

Fredag 10:05 - 10:30 Utställningen

Kaffe och mingel i utställningen i Victoriahallen

100

Välkommen tillbaka!

Tommie Cau
Fredag 08:30 - 08:35 Utställningen


100

Avrundning

Tommie Cau
Torsdag 16:55 - 17:00 K1

Kort avslutning och information inför dag 2.

100

Registrering och kaffe

Fredag 08:00 - 08:30 Utställningen

Kaffe, mingel och möten i utställningen i Victoriahallen

100

Moderator Tommie Cau avslutar dagen och ger några summerande insikter och medskick till publiken

100

Lunch

Fredag 11:45 - 13:00 Utställningen

Lunch och kaffe serveras i utställningen tillsammans med mingel och möten.

100

Paus med kaffe

Torsdag 15:15 - 15:40 Utställningen

Kaffe och mingel i utställningen i Victoriahallen

100

Som internationell designstrateg och medskapare av rörelsen och boken State of Mind at Work menar Jaan Orvet att den gamla fysiska och aktivitetsabserade arbetsmodellen är trasig och utdöende. Istället måste ledare och arbetsgivare utveckla ett mer mänskligt och indivibaserat arbetssätt för att vinna morgondagens talanger och låsa upp deras potential och prestation.  

100

Paus med kaffe

Torsdag 10:25 - 10:55 Utställningen

Kaffe och mingel i utställningen i Victoriahallen

100

Lyssna till detta interaktiva och ögonöppnande föredrag med terapeuten och missbruksspecialisten tillika Tedx talaren ocha programledaren för Lyxfällan, Patrik Wincent. Patrik ger en uppfriskande orientering i dagens digitala landskap och hur uppmärksamhetsekonomins framfart påverkar våra arbetsplatser.
Slutligen får du som ledare och medarbetare med dig konkreta sätt för att hantera den eskalerande negativa påverkan av digital stress.

100

Tillsammans med Jennica Lenning som framtidsciceron utforskar vi nästa steg i utvecklingen av framtidens arbetssätt & arbetsmiljö - Medarbetarupplevelsen som nästa konkurrensfaktor.
Jennica leder ett samtal med Marie Hallander Larsson, HR Direktör på Akademiska Hus och Carina Persson, Change Lead från Trygg-Hansa. Utifrån sina olika roll-perspektiv och typer av organisationer de delar sina erfarenheter av hur arbetssätt & arbetsmiljö långsiktigt kan bidra till en framgångsrik medarbetarupplevelse.

100

Lunch

Torsdag 12:30 - 13:30 Utställningen

Lunch och kaffe serveras i utställningen tillsammans med mingel och möten.

100

Vad ställer digitaliseringen för nya krav på ledarskapet? Hur utvecklar du en arbetsplats och ett ledarskap som håller när transformation är det enda konstanta? Toppchefen tillika Sverigechefen för Microsoft Hélène Barnekow delar öppet sina konkreta erfarenheter och lärdomar från att driva digital transformation i både Sverige och internationellt.
Som VD på Telia Sverige var Hélène även ytterst ansvarig ledare för utvecklingen av Telias nya kontor och därmed Telias anpassning till Det Nya Arbetslivet. Sedan januari 2019 är Hélène Barnekow nyanställd ledare och VD på Microsoft Sverige.

100

Världen förändras! Demografisk och teknologisk utveckling förändrar samhället vi lever i och således även organisationerna vi jobbar på. Hur arbetar vi konkret med att möta detta? 2016 skapade PwC en helt ny HR-roll med fokus på att utforska och svara på den frågan. I detta talk kommer Joakim Karlsson berätta om resan från business case till HR Tech Lab men framförallt visa och berätta om en rad antal projekt och lösningar som drivits de senaste tre åren. Förhoppningsvis kan det inspirera eller kopieras in i eran organisation? Joakim delar gärna med sig!

100

Möt Jonas Hurtigh Grabe, ABW-veteranen som blev scrum master. Jonas delar insikter från att ha hjälpt 57 000 Skandinavier till nytt kontor, utforskar drömmen om den snabba agila organisationen och resonerar om huruvida agila team är en motsats till ABW eller vill man samma sak? Slutligen ger Jonas sin bild av hur fysiska miljön dimensioneras för att stötta agila arbetssätt.

100

Hur överlever du vi den digitala transformationen och vilka ingredienser på arbetsplatsen blir avgörande? Epicenters medgrundare och VD, Patrick Mesterton, tar oss på en resa i en exponentiell morgondag där alla arbetsgivare möter samma utmaningar. Vilka effekter har digitaliseringen på våra samhällen, företag och arbetsplatser, och hur blir arbetsplatsen ert främsta verktyg för att transformera era organisationer?

100

Låt arbetsplatsen vara en viktig byggsten i att skapa en god medarbetarupplevelsen! Hur upplever 400 000 medarbetare globalt sin arbetsplats? Vilka aktiviteter har störst inverkan på upplevelsen?Hur kan ett Workplace Experience Framework hjälpa oss att skapa världens bästa kontor? Researchföretaget Leesmans utvecklingschef Peggie Roth tar oss igenom resultaten från deras senaste globala studier.

100

Registrering och kaffe

Torsdag 08:00 - 09:00 Utställningen

Kaffe, mingel och möten i utställningen i Victoriahallen

100

Moderator Tommie Cau hälsar alla välkomna och ger en introduktionen till WorkSpace Sweden och övertygelsen om att arbetsplatsen är morgondagens viktigaste ledarskapsverktyg.