Seminarier

Program

People

I ett av Sveriges största forskningsprojekt på aktivitetsbaserade kontor deltog bland annat läkare, kulturekonomer och antropologer för att försöka svara på frågan hur aktivitetsbaserade kontor påverkar arbetsplatsen, och vad arbetsgivare behöver göra åt det. Forskningsledaren Lena Lid Falkman berättar här vad forskarna kom fram till, och fokuserar särskilt på ledarskap.  

Få konkreta tips på vad det är du faktiskt behöver veta och kunna för att på bästa sätt dra nytta av ett flexibelt och mobilt arbetssätt. Du får också en utmärkt grund för att ta fram en förändringslednings- & utbildningsplan.

Kanske Nordens främsta case på en aktivitetsbaserad arbetsplats som lyckas över tid? Lyssna på Eidsiva bredbånds resa från kaos till ABW, den fina planen vs människan, kulturchefens roll och fokus och vilka Do’s & Don’ts som finns för att få ABW att fortleva över tid.

Workshop
Hur kan du knuffa din arbetsplats i rätt riktning med trippla vinster som resultat? Genom en speeddate med olika tankefällor lär du dig om ditt egna beslutsfattande och får verktyg för hur du genom psykologi och design kan skapa hållbara beteenden i din organisation.
Tillsammans med de andra deltagarna ger du dig sedan ut på en nudgejakt på Stockholmsmässan där du får lära dig hur nudging funkar i praktiken!

Kom på ett föredrag med hälsoveteranen Lena Lehmann om vad vi måste ta hänsyn till när vi skapar nya arbetsplatser, varför vi måste ställa oss frågan vilka som jobbar här imorgon men inte idag och hur vi kan göra mer rätt från början med hjälp av universell design. För i slutändan vill vi låta jobbet bli 8 timmar av hälsa, för alla!

Under fyra år var Beatrice Ludvigsson Priest globalt ansvarig för utvecklingen och implementeringen av konceptet IKEA World of Working. Uppdraget var att driva på nya arbetssätt och en utveckling till mer aktivitetsbaserade arbetsplatser inom IKEA koncernen, från Svenska huvudkontoret till kundcenterkontor och varuhus runtom i världen.