Huvudbild för Veterinärkongressen 2021
Profilbild för Suicide Zero

Suicide Zero Utställare

Presentation
Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige. Nära 1 500 personer tar sitt liv varje år. De allra flesta kan vi rädda. Suicide Zeros vision är ett samhälle utan självmord.

Kunskapen för att uppnå visionen finns men den måste bli allmänt känd och politiker måste satsa pengar på konkreta åtgärder som minskar självmorden. Eftersom det finns mycket tabu, okunskap, rädsla och stigma kring självmord och psykisk ohälsa arbetar vi för att öka kunskapen hos politiker, journalister, vård- och skolpersonal samt allmänheten. Detta gör vi genom lobbying, debattartiklar i Sveriges största nyhetsmedier, utbildningar och föreläsningar för olika yrkesgrupper.

Suicide Zero är en partipolitiskt och religiöst obunden, medlemsstyrd ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden. Vi jobbar mot en nollvision för självmord i Sverige genom att bilda opinion och påverka beslutsfattare, öka kunskapen om självmord samt minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa. För att kunna bedriva vårt arbete samlar vi in pengar från allmänheten och från företag.

Programpunkter

Våga fråga

Onsdag 27 oktober 2021 13:00 - 14:00

Kontaktinformation

Telefon

010-200 80 12

Adress

Magnus Ladulåsgatan 3

118 65 Stockholm

Stockholm

Sverige

Representanter

Kajsa Hagskog Utställare

Suicide Zero

Stina Rönnlund Utställare

Suicide Zero