Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg
Profilbild för FreeZone Sweden

FreeZone Sweden Utställare

H:29

Presentation
FreeZone Swedens grundades 2014 av socionomen och den sociala entreprenören Johanna Salama. Vår vision är att varje barn och ungdom ska få växa upp i ett jämlikt och tryggt samhälle, känna sitt värde och skapa sin identitet och liv i frihet.

Vi arbetar med att förebygga hedersrelaterat våld och förtryck, stärka ungas rättigheter och främja psykisk hälsa.

För att förverkliga denna vision och förebygga hedersrelaterat våld och förtryck krävs det ett helhetsgrepp från individ till samhällsnivå. Därför har FreeZone Sweden har utvecklat metoder och insatser till ungdomarna, yrkesverksamma, ledning, organisationer och kommuner.

FreeZone Sweden har tagit fram en stärkande och rättighetsbaserad metod - Fria zoner. En Fri zon är en samtalsgrupp för unga mellan 11 och 22 år som lever med begränsat livsutrymme pga hedersnormer och/eller har erfarenhet av migration eller flykt. Det är en kvalitativ insats där deltagarna och ledarna bygger relationer och tillit på djupet för att arbeta stärkande med unga i grupp.

Vi erbjuder en digital utbildning i metoden Fria zoner. I utbildningen ingår bl a gedigen kunskap om hedersproblematik och redskap för bemötande av den unga målgruppen. Kopplat till metoden finns en ledarbok och två övningsdelar anpassade efter olika målgrupper.

Välkommen till vår monter för att ta del av våra metoder, anmäla intresse för utbildningen och höra mer om pågående projekt!

Det går också bra att skicka en intresseanmälan till utbildningen i Fria zoner på info@freezone.se

Kontaktinformation

Telefon

0763234243

Sverige

Representanter

Profilbild för Linn Ehde

Linn Ehde Utställare

FreeZone Sweden

Profilbild för Viktoria Nordén

Viktoria Nordén Utställare

FreeZone Sweden