Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna i Uppsala
Profilbild för Emmaus Sthlm

Emmaus Sthlm Utställare

Presentation
Välkommen till Emmaus Stockholms monter!

Under MR-dagarna vill vi rikta fokus mot hur livet under ockupation kan se ut för människor i Västsahara och Palestina.

Emmaus Stockholm är en ideell organisation som genom insamling och second hand-försäljning driver opinions- och informationsarbete för fred, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. Vi vill medverka till att skapa en hållbar värld där jordens resurser fördelas mer rättvist.

Emmaus Stockholm arrangerar seminarier, rundabordssamtal, ger ut rapporter och skriver debattartiklar. Vi stödjer människor som organiserar sig och hävdar sina rättigheter runt om i världen, men med störst fokus på Västsahara – Afrikas sista koloni.
Västsaharier har idag levt i 45 år under Marockos ockupation och i flyktingläger i Saharaöknen. Det måste få ett slut. Sverige har stor makt att påverka övriga EU-länder i rätt riktning. Därför vill vi öka medvetenheten om situationen och uppmana svenska beslutsfattare att verka för ett fritt Västsahara.

Vi bedriver flera projekt tillsammans med våra samarbetspartners från ockuperade Västsahara, de västsahariska flyktinglägren, Marocko, Tunisien och Algeriet för att främja fredsbyggande och dialog för fred. Samtidigt bedriver vi ett aktivt påverkans- och informationsarbete i Sverige för att förmedla och sprida våra samarbetspartners budskap om situationen i Västsahara, Marockos export av illegala resurser till EU, m.m. Under MR-dagarna vill vi rikta fokus mot hur det är att leva under ockupation, konsekvenser av detta samt pågående kränkningar av mänskliga rättigheter för västsaharier och palestinier.

Vi är en demokratisk organisation där medlemmarna själva styr verksamheten. Är du nyfiken på vår verksamhet är du varmt välkommen att ta kontakt med oss och/eller bli medlem. Som medlem stödjer du vårt arbete för fred, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.

Kontaktinformation

Telefon

08-7442222

Adress

Vretensborgsvägen 6

126 30 Hägersten

Stockholm

Sverige

Representanter

Agnes Holm Utställare

Emmaus Sthlm

Cecilia Rojas Angberg Utställare

Emmaus Sthlm

Profilbild för Juan Obregon

Juan Obregon Utställare

Emmaus Sthlm