Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna i Uppsala

Sveriges antidiskrimineringsbyråer Utställare

Presentation
Välkommen till Sveriges antidiskrimineringsbyråer!

Runt om i Sverige finns idag 18 antidiskrimineringsbyråer. Vi finns till för dig som upplever att du diskriminerats. Välkommen att höra av dig till oss för stöd och rådgivning.

Ordet diskriminering betyder ”behandla olika” eller ”göra åtskillnad”. Diskriminering är ett begrepp som kan betyda olika saker för olika personer. Diskrimineringslagen reglerar vad som är olaglig särbehandling. Det är ofta skillnad mellan lagens definition av diskriminering och den egna upplevelsen av diskriminering, och upplevelser av att ha blivit orättvist behandlad eller kränkt omfattas inte alltid av lagen.

Om oss
Antidiskrimineringsbyråerna finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (Mucf) och driver sin verksamhet i linje med förordningen (2002:989) om statligt stöd för verksamhet som förebygger och motverkar diskriminering. Av denna förordning framgår att byråerna ska verka utan vinstsyfte och ge avgiftsfri rådgivning och information till enskilda, arrangera utbildningar och opinionsbilda samt ge allmän information.

Webbserie "Diskriminering - byråerna berättar!"
Nedanför kan ni besöka och titta på vår webbserie "Diskriminering - byråerna berättar!" där vi försöker göra diskriminering, och hur du kan motverka det, enklare att förstår. Serien är ett samarbete mellan alla antidiskrimineringsbyråer i Sverige och vi publicerar avsnitten på vår Youtube-kanal.



Representanter

Annika Lindström Utställare

Sveriges antidiskrimineringsbyråer

Johan Ekblad Utställare

Sveriges antidiskrimineringsbyråer

Profilbild för Johan Alexander Lindman

Johan Alexander Lindman Utställare

Sveriges antidiskrimineringsbyråer

Profilbild för Mattias Ring

Mattias Ring Utställare

Sveriges antidiskrimineringsbyråer

Profilbild för Miriam King

Miriam King Utställare

Sveriges antidiskrimineringsbyråer

Profilbild för Ulrika Wiborgh

Ulrika Wiborgh Utställare

Sveriges antidiskrimineringsbyråer