Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna i Uppsala
Profilbild för Vardagens civilkurage

Vardagens civilkurage Utställare

Presentation
Vardagens civilkurage tränar praktiskt på civilkurage för mer jämlika och demokratiska samhällen. Med dialogövningar och rollspel tränar vi på att ingripa mot orättvisor och förtryck i vardagen. Vardagens civilkurage har sex lokalföreningar, Malmö, Växjö, Göteborg, Dalarna, Värmland och Stockholm.

👉Projektet Klimatprata
Vardagens civilkurage driver Klimatprata som syftar till att skapa fler konstruktiva klimatsamtal i vardagen. Med samtal tränger vi undan hopplöshet, tystnadskultur och klimatförnekelse för att istället skapa engagemang, handlingskraft och framtidens klimatrörelse. Projektet har stöd av Allmänna arvsfonden och riktar sig till personer 15-25 år. Vi erbjuder träningar, metodutvecklar och utbildar klimatsamtalstränare. Det är genom samtal som vi kan förändra världen!

👉Träning
Klimatprata arrangerar praktiska träningar i klimatsamtal och eko-civilkurage, där vi tränar vi på att ingripa mot klimatskadliga normer, problematiska uppfattningar om krisen, klimathärskartekniker och andra svårigheter. Bjud in oss till er eller kom på någon av våra öppna träningar.

👉Läsning och fördjupning
På klimatprata.se finns läsning om klimatkrisen och tips på samtalstekniker vi kan använda för att skapa fler samtal som leder till handling för klimatet.

👉App
Testa Klimatpratas app – tips för klimatsamtal och organisering!

Seminarier

Kontaktinformation

Adress

Norra grängesbergsgatan 26

Malmö

Sverige

Representanter

Profilbild för Frida Ekerlund

Frida Ekerlund FöreläsareUtställare

Vardagens civilkurage

Profilbild för Fråga Klimatprata!

Fråga Klimatprata! Utställare

Vardagens civilkurage

Profilbild för Ida Arneson

Ida Arneson Utställare

Vardagens civilkurage