Huvudbild för Svenska Maskinmässan 2020
Profilbild för Excidor AB

Excidor AB Utställare

N:15

Presentation
Excidor utvecklar, tillverkar och marknadsför styrsystem, programvaror, knappsatser och elektronik till flexibla förarmiljöer. Våra lösningar finns i bland annat grävmaskiner, lastmaskiner, järnvägsapplikationer, lastbilar, skogsmaskiner, truckar, flishuggar och andra mobila sammanhang.

Produkter och styrsystem från Excidor är oömma, enkla att använda och underhålla och höjer därför värdet på maskiner som kompletteras med sådan utrustning. Allt kommer snabbt på plats och är förstås utformat enligt senaste ergonomiska rön. Detta har bidragit till att göra oss populära bland inte bara påbyggare och maskintillverkare, utan även hos entreprenörer och maskinförare.

En stabil partner
Sedan starten 1991 har vi undan för undan tagit nya marknadsandelar, ökat omsättningen och antalet medarbetare. I dag är vi 30 medarbetare vid anläggningen i Bollnäs och omsätter cirka 50 miljoner kronor.

Så började det
Excidor grundades 1991. Vår första egenutvecklade knappsats med joystick kom redan 1996 och blev snabbt en stor framgång. Det första egenutvecklade kompletta styrsystemet lanserades några år senare och 1999 togs beslutet att helt satsa på styr- och reglerteknik. Efter att vi 2007 också kunnat presentera ett helt nytt system för tiltrotatorer som blivit en stor succé inledde vi en utbyggnad i form av en produktionshall vid våra egna lokaler i Bollnäs.

Kontaktinformation

Telefon

+46 (0)70 644 05 85

Adress

Industrigatan 7

821 41 Bollnäs

Sverige

Representanter

Anna Hedberg Utställare

Excidor AB

Jan-Erik Persson Utställare

Excidor AB

Janne Lundh Utställare

Excidor AB

Peter Svedberg Utställare

Excidor AB

Tomas Svedberg Utställare

Excidor AB