Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna 2019
Profilbild för Föreningen Trivas

Föreningen Trivas Utställare

Bokbord fredag 15 november Gk11

Presentation
Trivas är en förening som arbetar för att ha sociala team i skolan med grunden i begreppen:
Trygghet Respekt Inflytande Värderingar Ansvar Självkänsla.

Vi jobbar för att stärka barn och ungas inre plattform och deras eget värde som människor. Vi arbetar med devisen att "mjuka möten ger mjuka människor, och möter därigenom barn och unga med respekt, öppenhet, förståelse och kärlek. Vi möter många unga som har tappat tron på sig själva och sin förmåga. De uppger att samhället i dag präglas av mycket prestation som leder till stress och psykisk ohälsa.

Att ha närvarande, tålmodiga, lyhörda, inkännande människor i skolans verksamhet samlade i ett socialt team, öppnar för lärare att fokusera på det de är där för, dvs stärka elevernas kunskapsbas.

Vi ger eleverna tid att bli lyssnade på och att få uttrycka sina känslor, vilket ger dem möjlighet att fokusera på att ta in kunskaper när det är dags för lektion.

Vi ger eleverna mjuk lugnande massage och samtal både i grupp och enskilt. Vi finns som sociala team i en grundskola i Märsta, Sigtuna kommun och på ett gymnasium i Älvdalen. Trivas arbetssätt går att använda i vilka grupper som helst. Det handlar om medmänsklighet och se personen för den människa den är.

Kontaktinformation

Telefon

073-65 23 490

Adress

Väsavägen 25

796 91 Väsa

Älvdalen

Sverige

Representanter

Profilbild för Carina Hult

Carina Hult Utställare

Föreningen Trivas

Profilbild för Carina Ekström

Carina Ekström Utställare

Föreningen Trivas

Profilbild för Therese Hamberg

Therese Hamberg Utställare

Föreningen Trivas