Banner
100

Friluftsfrämjandet Riksorganisationen

C01:21

Kategori

Läromedel, Material till förskola, Värdegrundsarbete/Hjälporganisationer

Presentation

Längtar ni efter lite återhämtning tillsammans med eleverna mellan varven? Friluftsfrämjandets erbjudande Skogshjältarna fungerar som välbehövligt miljöombyte för både kropp och knopp – perfekta förutsättningar för långsiktigt lärande med andra ord!

Skogshjältarna är ett initiativ från Friluftsfrämjandet och Rädda Barnen som gör det enkelt för lärare i årskurs F-3 att bedriva undervisning utomhus. Aktuell forskning visar nämligen att lärande och lek utomhus har positiva effekter på bland annat inlärningsförmåga, skolprestationer, arbetsminne och barns hälsa i stort. Med naturen som klassrum stimuleras elevernas alla sinnen, vilket ger i högre grad bestående kunskap. Särskilt har forskningen sett att barn som vistas mycket utomhus blir mer koncentrerade och mindre rastlösa – naturen är alltså ett mer jämlikt klassrum som ger alla barn bättre förutsättningar för lärande.

Med vår Skogshjälteutbildning i ryggen kan du ta med dig eleverna ut i naturen och fördjupa din undervisning samtidigt som du bidrar till elevernas välbefinnande – och ditt eget. Skogshjältarna är starkt knutet till både läroplanen och Barnkonventionen.

www.friluftsframjandet.se/skogshjaltarna

Om Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet är en ideell organisation som grundades 1892 och är Sveriges största friluftsorganisation med över 100 000 medlemmar. Friluftsfrämjandet verkar för att genom friluftsliv öka folkhälsan och livsglädjen för alla samt en hållbar friluftsmiljö. Friluftsfrämjandet finns med sin utomhuspedagogik i förskolan och skolan genom I Ur och Skur och Skogsmulle i förskolan och Skogshjältarna, men verkar också ideell med ca 7000 ledare som tar ut både barn och vuxna på små som stora äventyr året runt.

www.friluftsframjandet.se

Kontaktinformation

Telefon

0721476787

Adress

Instrumentvägen 14

12653 Hägersten

Sverige

Representanter

Emelie Thorngren Utställare

Projektledare
Friluftsfrämjandet Riksorganisationen

Kajsa Ljungberg Utställare

Kommunikatör
Friluftsfrämjandet Riksorganisationen

Lina Lagström Utställare

Friluftsfrämjandet Riksorganisationen

Yrsa Holmén Utställare

Projektledare
Friluftsfrämjandet Riksorganisationen