Banner
100

ActiveS

C13:11

Kategori

Läromedel, Material till förskola, Inredning/arbetsmiljö, Sport- och lek

Presentation

Om ActiveS

Svenska barn är minst aktiva i hela Norden. Samtidigt visar forskning att aktivitet ökar barns förmåga till inlärning. Enligt skollagen ska varje skola ha en miljö som främjar elevhälsa och välmående. Ståbord istället för traditionella skolbänkar är ett sätt att ge eleverna en aktiv studiemiljö, där de får möjligheten att prestera sitt bästa. Skolan kan därmed fylla en viktig roll i att vända trenden med stillasittande och skapa livslånga, positiva vanor för barn och ungdomar.

ActiveS Skola höj- och sänkbara elevbord passar både små och stora elever. Den steglösa höjden justeras enkelt manuellt, ingen elanslutning krävs. Till varje elevbord ingår också en mjuk matta som ger skön avlastning och gör det bekvämare att stå. Som tillbehör finns en ljuddämpande bordsskärm samt en förvaring för t ex surfplatta eller laptop.

POP by ActiveS

Barn som får vara fysiskt aktiva under lektionerna presterar bättre i skolan. Den fysiska miljön har stor betydelse för skolans lärandemiljö. Rör man på sig blir man piggare och gladare, koncentrationen och kreativiteten förbättras. Aktuell hjärnforskning visar att ett kort, aktivt avbrott under lektionstid vässar hjärnans förmåga att ta till sig, behandla och minnas information.
Nu gör POP entré i det svenska klassrummet! Det är ett helt nytt rörelsekoncept som elever i låg- och mellanstadiet kan använda under skoldagen. Det installeras på väggen i eller i närheten av klassrummet och eleven får gå dit på egen hand och följa en rörelsebana och därmed effektivt röra på sig. Det tar ungefär fem minuter. POP-konceptet är baserat på forskning, men också framtaget utifrån idéer av kreativa elever och pedagoger.


Sveriges Piggaste Klassrum

Vi på ActiveS arbetar med koncept och lösningar för skolan samt genom samarbeten och kampanjer, där vår återkommande tävling "Sveriges Piggaste Klassrum" är ett exempel.

Kontaktinformation

Telefon

0322-670801

Adress

Box 514

441 15 Alingsås

Sverige

Representanter

Frida Karlsson Utställare

ActiveS

Henrik Botha Utställare

Affärsområdeschef
ActiveS

Tilda Törnblad Utställare

ActiveS