Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna 2018
Profilbild för MR-piloterna

MR-piloterna Utställare

C:10

Presentation
MR-piloterna presenterar Rättighetsreportrarna – ett upplevelsebaserat, digitalt och helt kostnadsfritt läromedel om FN:s barnkonvention för elever mellan 13 och 18 år.

I Rättighetsreportrarna får elever kunskap om mänskliga rättigheter och journalistik genom interaktiva samarbetsövningar, filmer och quiz, och undersöker sedan sin skola utifrån rättigheterna i FN:s barnkonvention. Aktiviteterna involverar både elever och skolpersonal, som tillsammans får ökad kunskap om vad rättigheterna innebär i praktiken.

Läromedlet – som är högaktuellt inför det att barnkonventionen blir svensk lag 2020 – kan användas för undervisning i t.ex. samhällskunskap, historia och svenska eller till elevens val. Rättighetsreportrarna är ett stöd i skolans arbete för lika rättigheter och mot diskriminering, och passar även bra som en aktivitet för klasser eller hela skolan vid temadagar.

Rättighetsreportrarna har tagits fram genom ett Arvsfondsprojekt i samverkan mellan MR-piloterna, skolor i Västsverige, Göteborgs universitet och läromedelsproducenten Lin Education. Under hösten 2018 och våren 2019 erbjuder MR-piloterna gratis workshops om Rättighetsreportrarna för elever och pedagoger.

Besök gärna vårt miniseminarium! Fredag 16 nov kl. 9.30-10.00, Stora scen.

www.rättighetsreportrarna.se
www.mr-piloterna.se

Kontaktinformation

Sverige

Representanter

Anna Strandberg FöreläsareUtställare

MR-piloterna

Malin Fryknäs FöreläsareUtställare

MR-piloterna