Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna 2018
Profilbild för Mentora

Mentora Utställare

Bokbord fredag 16 november

Presentation
MENTORA bygger en plattform för professionell och personlig utveckling för unga kvinnor i Guatemala. Organisationen erbjuder mindre ekonomiska bidrag i kombination med mentorskap för professionell utveckling. Varje deltagare har en vuxen, utbildad spansktalande mentor som de håller en regelbunden kontakt med under studiernas gång.

MENTORA protesterar mot det sexuella och civila våldet och uppmärksammar de risker och faror det innebär att vara kvinna i landet. Sociala begränsningar, ekonomisk utsatthet, fysiska och sexuella övergrepp är några av de faktorer som gör att det främst är kvinnor som drabbas av bristande förutsättningar för vidareutbildning, och står inför knappa möjligheter till självförsörjning, självständighet och samhällsinflytande. Många unga kvinnor blir tidigt mammor och tvingas avsluta sina studier för tidigt för att de ska kunna leda till kvalificerade arbeten – eller arbete överhuvudtaget.

MENTORA:s program innebär att unga kvinnor som inte har de ekonomiska och sociala förutsättningarna för att studera vidare, erbjuds ekonomiskt och socialt stöd. För tillfället samarbetar vi med två koordinatorer, en i huvudstaden Guatemala City och en i byn San Juan la Laguna.

Representanter

Ellen Lindahl Utställare

Mentora

Helena Pettersson Utställare

Mentora

Jaime Barrios Utställare

Mentora

Julia Rångeby Utställare

Mentora

María Esquivel Utställare

Mentora

Shari Strandmark Utställare

Mentora