Banner
100

Lantmäteriet

C01:39

Kategori

Läromedel, Myndigheter inom skola

Presentation

Lantmäteriet erbjuder digitala läromedel inom GIS, geografiska informationssystem. Kom till vår monter c01:39 och diskutera hur du kan använda dessa i klassrummet eller utomhus. Läromedlet är öppet, gratis och lätt att förstå sig på. Har du förslag på information som borde finnas med på sidan? Kom gärna till vår monter! Det är fantasin som sätter gränserna!

Lantmäteriet ser till att du får rätt information när du gör en kartsökning i din smartphone. Våra satellitsystem effektiviserar byggandet av nya vägar, broar och städer. Varje dag bidrar våra kartor till att brandkår och ambulans kan rädda liv. Och tack vare att vi metodiskt skannar hela landet från luften så kommer vi kunna förbereda oss för framtida klimatförändringar. Dessutom säkrar vi gränserna och ägandet av landets tre miljoner fastigheter. Det sammanlagda värdet uppgår till 3 600 miljarder kronor och utgör fundamentet i vår ekonomi och välfärd.

Kontaktinformation

Telefon

0725087573

Adress

Lantmäterigatan 2C

801 82 Gävle

Sverige

Representanter

100

Annelie Hörberg FöreläsareUtställare

Lantmäteriambassadör
Lantmäteriet

Jag arbetar med samverkan mellan skola och arbetsliv för att unga ska få mer kunskap om samhällsbyggnadsbranschen. Lantmäteriet erbjuder studiebesök och lektioner från och med gymnasienivå med fokus... Läs hela

100

Kim Krantz FöreläsareUtställare

GIS-utvecklare
Lantmäteriet

Jag deltar i projektet Geoskolan.se tillsammans med Lantmäteriet och brinner för GIS och undervisning. Till vardags arbetar jag med GIS-frågor i Arboga kommun.

Maria Vallberg Utställare

Lantmäteriet

100

Pia Lidberg Utställare

Lantmäteriet

Ta gärna kontakt för att få veta mer om den digitala lärmiljö som vi utvecklat för elever i grundskolan och gymnasiet, www.geoskolan.se. Som lärare får du tillgång till ett kostnadsfritt... Läs hela