Huvudbild för Mänskliga Rättighetsdagarna 2018
Profilbild för Kristna Fredsrörelsen

Kristna Fredsrörelsen Utställare

C:111

Presentation
Kristna Fredsrörelsen är en medlemsorganisation som arbetar för fred och rättvisa. Vårt uppdrag är att verka för en värld fri från våld, oavsett om det sker i form av krig, förtryck eller orättvisor. Vi tror att fred är vägen till fred. Därför arbetar vi med ickevåld som ledstjärna. Men ickevåld är mycket mer än bara en metod, det är också vårt mål, vår identitet och vision. Fred är mer än frånvaro av våld, därför arbetar Kristna Fredsrörelsen inte bara för allmän nedrustning, utan även med skydd av människorättsförsvarare och utbildningar i ickevåld. Ickevåld bygger på övertygelsen om alla människors lika värde och värdighet. Det handlar om att möta människor med respekt och sträva efter dialog och samarbete.

Kristna Fredsrörelsen är en idéburen medlemsorganisation som har en lång historia av att arbeta för fred och rättvisa. Organisationen bildades 1919 och är djupt förankrad i den ekumeniska rörelsen och stödjer trosbaserat engagemang. Kristna Fredsrörelsen vill inspirera, utbilda och mobilisera människor som vill förändra världen till det bättre.

Kristna Fredsrörelsens verksamhet i Sverige omfattar bland annat påverkansarbete och opinionsbildning i frågor om fred och mänskliga rättigheter. Vi erbjuder utbildningar i aktiv fredskultur, där ickevåld, civilkurage och konflikthantering ingår som egna teman. Vi lär ut ickevåldsmetoder och manar till motstånd mot rasism och intolerans genom utbildningarna. Mycket av arbetet utförs av våra lokalgrupper och våra utbildade ickevåldstränare.

I vårt internationella arbete verkar vi för vår vision genom samarbete med ickevåldsorganisationer och människorättsförsvarare i länder som är drabbade av våldsamma konflikter. De är nyckelaktörer i civila samhället och vi stödjer deras fredsfrämjande arbete såsom tillgång till rättvisa, ickevåldslig konflikthantering och civilsamhällets inflytande i fredsprocesser. Vi är verksamma i Sydsudan, Västsahara, Colombia, Guatemala och Mexiko.

Kontaktinformation

Telefon

08-4536840

Webbsida

krf.se

Adress

Kristna Fredsrörelsen

Box 14038

167 14 Bromma

Stockholm

Sverige

Representanter

Profilbild för Anna Vigdis Gustavsson

Anna Vigdis Gustavsson Utställare

Kristna Fredsrörelsen

Jöran Lindeberg Utställare

Kristna Fredsrörelsen

Profilbild för Lotta Sjöström Becker

Lotta Sjöström Becker Utställare

Kristna Fredsrörelsen

Profilbild för Mari Lindgren

Mari Lindgren Utställare

Kristna Fredsrörelsen