Huvudbild för Vänsterdagarna 2023

Vänsterdagarna

25-26 november ses vi för den första stora hållpunkten i mobiliseringen inför 2026. Det blåbruna styret sviktar redan nu - på Vänsterdagarna ökar vi trycket med verktygen, kunskaperna, ledarna, hantverket och alla de krafter som ska vända svensk politik från högernationalism till hopp, gemenskap och anständighet.  Under två dagar fyller vi Svenska Mässan med inspiration och möjligheter att vässa strategierna tillsammans med deltagare, talare och utställare.

Vänsterpartiet fortsätter växa och därför gör även Vänsterdagarna det - mer program, fler aktiviteter, större utställning och bredare medverkan. Deltagarna kommer få ta del av seminarier, workshops, utställning, tal och uppträdanden i olika former och sätter själva ihop sina personliga program. Innehållet spänner från politik och strategi till aktivism och kultur och passar både dig som nyss hittat till vänsterrörelsen och dig som har mångårig erfarenhet av politiskt arbete. Snabba fakta
Biljettpris för inträde, resa och kaffe hela helgen är 3100 kr.
Programmet pågår fr o m lördag 25/11 kl. 10:00 t o m söndag 26/11 kl. 15:00*
*Nätverksträffar och fortbildningsspår startar fredag eftermiddag (mer info kommer)

Tidslinje
22 augusti biljetterna släpps + smygstart programsläpp
29 september
programsläpp + publikplats-bokningen öppnar
31 oktober
utställningsprogrammet släpps

25-26 november Vänsterdagarna 

Vi ses om

 

Nyheter

Islands statsminister Katrín Jakobsdottír

Sedan 2017 är partiledaren för Vänsterpartiet - de gröna också Islands statsminister och leder landets koalitionsregering. På Vänsterdagarnas stora scen kommer vi att höra henne om vänsterstyret, politiken och makten.

Publicerad 2023-09-19

Elinor Odeberg, Arenas chefsekonom

Dyrtider! Inflationen i Sverige är den högsta på över tre decennier. Men måste vi bli fattigare för att bekämpa inflationen? På Vänsterdagarna hör vi Elinor Odeberg, chefsekonom på Arena Idé berätta om sin bok och varför inflation inte ska bekämpas på bekostnad av vanligt folk.

Publicerad 2023-09-15

Lena Sommestad - boksamtal om välfärd

Människan först! Menar Lena Sommestad, ekonomihistoriker och f d socialdemokratisk minister som i sin essä för Katalys visar hur vägen till välstånd historiskt har vilat på investeringar i utbildning och hälsa. Hon blir en av de författare som gästar kulturscenen.

Publicerad 2023-09-14

Nicolas Lunabba återvänder till stora scenen

Efter att ha gjort succé på Vänsterdagarna 2021 och inte minst utifrån sitt viktiga arbete i organisationen Hela Malmö som uppmärksammats stort återvänder Nicolas Lunabba och kommer synas på stora scenen under helgen med anledning av sin nya bok som släpps i höst. 

Publicerad 2023-08-22

Frågor och svar

Vem kan åka på Vänsterdagarna?      
Den som vill! De flesta får sin biljett helt eller delvis täckt av sin partiförening, sitt distrikt eller den organisation de tillhör och/eller representerar. Kontakta närmsta person i styrelsen eller fyll i intresseanmälan (under biljettköp längst ner på denna sida) så återkopplar Vänsterpartiet lokalt till dig om möjligheterna för dig att få biljettkostnaden täckt.

Vad ingår i biljetten?      
Förutom inträde ingår också kaffe/te och resa. Vänsterpartiet använder sig av solidarisk reseutjämning som innebär att alla betalar lika mycket oavsett hur lång resan blir. Läs mer om resebokning i bekräftelsen efter biljettbokningen.

Vad ingår inte i biljetten?  
Boende, måltider och festbiljett. 
Klicka här för att komma till hotellbokningen.

Blir det nätverksträffar på fredagen 24 november?
Ja, från kl 13 kommer det som vanligt finnas möjlighet att samlas för nätverk eller andra grupper som vill passa på att träffas. Mer information om nätverksfredagen släpps i september.

Klicka här för fler vanliga frågor och svar.

Är du privatperson eller vill du av något skäl inte betala med faktura?  Jag vill betala med Swish

Boka biljetter här

VänsterdagarnaPrisVälj antal
Inträde+resa - faktura
Denna biljett ger inträde till Vänsterdagarna hela helgen inklusive fri tillgång till kaffe. I priset ingår också kostnaden för resa genom vårt reseutjämningssystem. Boende och lunch ingår inte och bokas separat. Mer information i orderbekräftelsen.
3 100 SEK
Intresseanmälan
För dig som vill skicka förfrågan om du kan få hela eller delar av din biljett bekostad av Vänsterpartiet där du bor. Intresseanmälan är inte bindande.
0 SEK

Svenska Mässan
Mässans gata 8
41251 Göteborg

Lördag 25 november - Söndag 26 november 2023, 00:00

Lägg till i min kalender