Huvudbild för Vänsterdagarna 2023

Vänsterdagarna

25-26 november ses vi för den första stora hållpunkten i mobiliseringen inför 2026. Det blåbruna styret sviktar redan nu - på Vänsterdagarna ökar vi trycket med verktygen, kunskaperna, ledarna, hantverket och alla de krafter som ska vända svensk politik från högernationalism till hopp, gemenskap och anständighet.  Under två dagar fyller vi Svenska Mässan med inspiration och möjligheter att vässa strategierna tillsammans med deltagare, talare och utställare.


Klicka här för att se hela programmet.

Vänsterpartiet fortsätter växa och därför gör även Vänsterdagarna det - mer program, fler aktiviteter, större utställning och bredare medverkan. Deltagarna kommer få ta del av seminarier, workshops, utställning, tal och uppträdanden i olika former och sätter själva ihop sina personliga program. Innehållet spänner från politik och strategi till aktivism och kultur och passar både dig som nyss hittat till vänsterrörelsen och dig som har mångårig erfarenhet av politiskt arbete. 


Snabba fakta
Biljettpris för inträde, resa och kaffe hela helgen är 3100 kr eller endagsbiljett exkl resa 800 kr
Programmet pågår fr o m lördag 25/11 kl. 10:00 t o m söndag 26/11 kl. 15:00*
*Nätverksträffar och fortbildningsspår startar fredag eftermiddag

Tidslinje
22 augusti biljetterna släpps + smygstart programsläpp
4 oktober
programsläpp + publikplats-bokningen öppnar
31 oktober
utställningsprogrammet släpps

25-26 november Vänsterdagarna 

Vi ses om

 

Nyheter

Festen: Kristina Issa med band

Självklart blir det fest på lördag-kvällen och nu presenterar vi stolt en av akterna: Med mäktig röst, synthar och bombastiska trummor levererar Kristina Issa berättelser om uppbrott, utanförskap och längtan efter något nytt. Kristina Issas musik har fått publik i Sverige och runtom i Europa att både dansa och gråta. Bokningen av fest-biljetter öppnar under oktober.

Läs och lyssna här.

Publicerad 2023-09-28
Clara E. Mattei, docent ekonomi [USA]

Vi kan nu berätta att Clara E. Mattei, amerikansk-italiensk docent i ekonomi kommer till Sverige och Vänsterdagarna med sin bok Kapitalets ordning - Hur ekonomer skapade åtstramnings-doktrinen och banade väg för fascismen.

Om boken hos Verbal Förlag.


Publicerad 2023-09-25


Nooshi Dadgostar, partiledare invigningstalar

Inga Vänsterdagar utan Nooshi som medverkar i flertalet programpunkter och inte minst invigningstalar hon på stora scenen kl 10:00 lördagen den 25:e november. Mer information publiceras senare.

Följ Nooshis arbete på Instagram.

Publicerad 2023-09-20


Katrín Jakobsdottír, Islands statsminister [ISL]

Sedan 2017 är partiledaren för Vänsterpartiet - de gröna också Islands statsminister och leder landets koalitionsregering. På Vänsterdagarnas stora scen kommer vi att höra henne om vänsterstyret, politiken och makten.

Följ Katríns arbete på Instagram.

Publicerad 2023-09-19

Elinor Odeberg, Arena Idé:s chefsekonom

Dyrtider! Inflationen i Sverige är den högsta på över tre decennier. Men måste vi bli fattigare för att bekämpa inflationen? På Vänsterdagarna hör vi Elinor Odeberg, chefsekonom på Arena Idé berätta om sin bok och varför inflation inte ska bekämpas på bekostnad av vanligt folk.

Läs mer om boken Dyrtider! här.

Publicerad 2023-09-15

Lena Sommestad - boksamtal om välfärd

Människan först! Menar Lena Sommestad, ekonomihistoriker och f d socialdemokratisk minister som i sin essä för Katalys visar hur vägen till välstånd historiskt har vilat på investeringar i utbildning och hälsa. Hon blir en av de författare som gästar kulturscenen.

Läs om essän hos Verbal Förlag.

Publicerad 2023-09-14

Nicolas Lunabba återvänder till stora scenen

Efter att ha gjort succé på Vänsterdagarna 2021 och inte minst utifrån sitt viktiga arbete i organisationen Hela Malmö som uppmärksammats stort återvänder Nicolas Lunabba och kommer synas på stora scenen under helgen med anledning av sin nya bok som släpps i höst. 

Läs om Nicolas nya bok Dagbok från 20-talet här.

Publicerad 2023-08-22


Swish: Inträdesbiljett hela helgen inkl resa 3100 kr

Swish: Endagsbiljett lördag eller söndag exkl resa 800 kr


Anmälan stängd

Evenemanget har varit.

Klicka här för att komma till programmet för Vänsterdagarna 2023.

Program

Svenska Mässan
Mässans gata 8
41251 Göteborg

Lördag 25 november - Söndag 26 november 2023, 00:00

Lägg till i min kalender