Huvudbild för Skolforum 2016

Här skaffar du biljett till Skolforum 2016

Skolhuset, undervisningen, samhället och invividen - hur får vi byggandet och renoverandet av skolor att bli så bra som möjligt?

Välkommen till en dag riktad till dig som på olika sätt är - och borde vara -  inblandad i processen att bygga skolor: representanter för skolhuvudmän, arkitekter, byggare, förvaltare, skolutvecklare, it-bolag, inredning och möbler, stadsplanerare, lärare, skolledare och många andra.

Hela Skolforums övriga program både den 31 oktober och den 1 november ingår även i biljetten.

Ur programmet tisdagen den 1 november:

10.00-10.50 Vi vill utveckla en lärmiljö! En workshop där ett skarpt case från Nässjö presenteras och diskuteras tillsammans med läraren och skolutvecklaren Magnus Blixt. Forum lärmiljöer. Kräver ingen föranmälan.

11.00-11.50 Bra för en är ofta bra för alla. Caroline Hammar visar utifrån egna erfarenheter hur man genom att se frågorna ur en annan vinkel hittar nya lösningar för tillgänglighet. Hur styrs planeringen av nya skolor av normer? Förhandsbokning av plats rekommenderas. Köp biljett och därefter kan du förhandsboka. Läs mer här!

12.00-12.50 Behovet av en mötesplats som gör skillnad! Mötesplatsen och think tanken Forum Bygga Skola presenteras. Hur ser den komplexa processen att bygga skola ut egentligen? Vad glömmer man ofta bort? Vi träffar även Henrik Eriksson som i högsta grad varit inblandad i att bygga den nya högstadiet i Nyköping - man rev fyra mindre skolor och byggde en stor. Varför? Vad vill man vinna på det förutom bra ekonomi? Forum lärmiljöer. Kräver ingen föranmälan.

13.00-13.50 Hur kan en skola inredas för bättre undervisning och bättre ekonomi? Välkommen att lyssna på Kinnarps Interior och Aj Produkter som presenterar olika lösningar. Forum lärmiljöer. Kräver ingen föranmälan.

14.00-14.50 Skolhuset igår, idag och imorgon. Hur har hus och undervisning samspelat genom tiderna? Även skolhuset påverkas av trender. Hur tänkte man igår och hur kommer vi att tänka i framtiden? Hur har skolhuset och undervisningen samspelat och hur utvecklar vi det framåt? Välkommen till en tillbakablick och trendspaning utifrån olika case med arkitekten Peter Lippman. Även diskussion kring hur Kvibergsskolorna i Göteborg växer fram, med Mikael Parknäs. Forum lärmiljöer. Kräver ingen föranmälan.

15.00-15.50 Går det att undervisa i det huset? Samtal med case mellan arkitektstudenter som ritat skolor och lärare under ledning av Peter Lippman. Forum lärmiljöer. Kräver ingen föranmälan.

16.00-17.00 Mingel, talkshow med bl a Timbuktu och musik du intre trodde fanns! Avsluta dagen på Skolforums mingel!

Programmet den 1 november genomförs i samarbete med Kinnarps Interior och Aj Produkter - de vill vara med och bidra till diskussionen om framtidens skola!

Startskottet för ForumByggaSkola
Dagen är startskottet för ForumByggaSkola, ett forum för alla som är - och borde vara - inblandade i den komplexa processen att bygga och renovera skolor. Ju fler frågor som ställs, ju mer kunskap som sprids, desto bättre förutsättningar att få fler skolor att kunna möta framtidens krav på hög kvalitet i undervisningen, bra ekonomi i investeringen och nya hållbara lösningar för byggande.

Anmälan stängd

Evenemanget har varit.

Måndag 31 oktober - Tisdag 1 november 2016

Lägg till i min kalender

Stockholmsmässan
Mässvägen 1
12580 Älvsjö

Skolforum

Bakom Skolforum står tre aktörer som vill bidra till att svensk skola utvecklas - Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Svenska Läromedel.

skolforum@invitepeople.com

www.skolforum.com

Klicka nedan för att komma till utställarförteckningen för Skolforum 2016.

Utställarförteckning

Är du en deltagare på evenemanget? Logga in för att komma till evenemanget.

Logga in

Klicka nedan för att komma till programmet för Skolforum 2016.

Program